DEMİRKIRKAN: "DEMOKRASİ Mİ, TEK ADAM REJİMİ Mİ?"

Cumhuriyet Halk Partisi Çay İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Genişletilmiş Yönetim Kurulu toplantısında konuşan CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, "Bu seçim demokrasi mi, tek adam rejimi mi seçimidir. Bu seçim geleceğimize sahip çıkma seçimidir" dedi.

CHP Çay İlçe Başkanlığı tarafından Genişletilmiş Yönetim Kurulu toplantısı düzenlendi.   
SADECE TÜRK BAYRAKLARI YER ALDI
CHP Çay İlçe Başkanlığının ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, 22 ve 23 dönem Milletvekili Halil Ünlütepe, CHP eski İl Başkanları, İlçe Başkanları, Kadın Kolları başkan ve üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. CHP’lilere yönelik bir toplantı olmasına rağmen salonda sadece Türk Bayrakları'nın bulunması dikkat çekti.
EMNİYET SÜBABI NE OLACAK
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP Çay İlçe Başkanı Ali Selvi, "Bu sistemle Meclisin tüm yetkileri alınmış, yasama yürütme ortadan kaldırılarak bir kişinin iki dudağına bırakılacak. Adına ister Cumhurbaşkanı ister Başkanlık deyin bunların hiç bir önemi yok tüm yetkilerle donatılmış Başkan veya Cumhurbaşkanı kendi keyfi doğrultusunda ülkeyi yönetmek isterse buna dur diyecek yargı meclis veya daha doğrusu emniyet sübabı ne olacak; tüm Türkiye'yi 40 yıldır uyutan bir örgüt var edilirken ne istediler vermedik diyerek acizliğini gösteren ve 15 yıldır hep kandırılan bir kişinin yine kandırıldım demeyeceği ne malumdur. Bu seferde başka bir örgütün çıkmayacağının garantisi ne olacaktır" dedi. 
BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ
Daha sonra söz alan CHP eski İl Başkanı Ramazan Akgöz, "Kamu malları Türkiye'nin değerleri Varlık Fonuna devredilmesi çok ciddi bir durumdur. Bu Türkiye'nin varlığını ve geleceğini sıkıntıya sokacaktır. Bu bizim evlatlarımızın geleceğidir. Bu ülke tek adamın tercihine bırakılamaz. Bu mücadelede asla yalnız değilsiniz. Vatanını seven herkesle birlikte mücadele edeceğiz" diye konuştu.
OLDU BİTTİ İLE ANAYASA OLMAZ 
Anayasa'nın oldu bittiyle olmayacağını söyleyen 22 ve 23'üncü dönem CHP Milletvekili Halil Ünlütepe ise, "Evetler kadar hayırlara saygı duymak zorundayız, zorundalar. Hayır diyenleri terörist ilan etmek, CHP'lileri teröristlerle birlikte anmak insafsızlıktır. Benim dönemimde şimdiki Cumhurbaşkanımızın imzasıyla meclise getirilen yasanın 6'ncı maddesinde Öcalan’a af çıkarılmaya çalışıldı. Önce kendi geçmişlerine baksınlar. Anayasalar üniversitelerde, barolarda tartışılmalıdır tartışıldı mı. Hayır. Siyaset bilimcileri anayasaların en az 5 yılda hazırlanabileceğini en az yüzde 80 oyla kabul görmesi gerektiğini belirtiyorlar. Oldu bittiyle Anayasa olmaz" ifadelerini kullandı.
YARGI SİYASALLAŞACAK
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal da toplantı yaptığı konuşmada, "Bu Anayasa Sevr antlaşmasının yeniden önümüze konulmasıdır. Bu Anayasa Türkiye'yi bölme Anayasasıdır. Başkan istediği zaman eyalet sistemini bölgesel yönetimi getirebilecek. En kötüsü bunun önünde duracak bir engel de yok. Bu teklifle yargı başkanın güdümüne girecek. Yargı siyasallaşacak. Başkanın yargılanmasına bir engel yok. Kendi çoğunluğunun olduğu meclis ve kendi atadığı Anayasa Mahkemesi mi başkanı yargılayacak. 15 yıldan beri ülkeyi yöneten sizken şimdi ne yapacaksınız. Ülkeyi bu hale siz getirdiniz" dedi.
SANDIKLIRA SAHİP ÇIKACAĞIZ
CHP Çay İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Genişletilmiş Yönetim Kurulu toplantısında son konuşmayı CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan yaptı. Geçtiğimiz hafta CHP Genel Merkezi tarafından Ankara'da düzenlenen Genişletilmiş İl ve ilçe Başkanları toplantısı hakkında bilgiler vererek konuşmasına başlayan Demirkırkan, partililere referandum süresince uygulanacak olan stratejiyi anlattı. Tüm partilileri göreve davet eden Demirkırkan, "Bu seçim demokrasi mi, tek adam rejimi mi seçimidir. Bu seçim geleceğimize sahip çıkma seçimidir. Göreve çağırdığımız tüm il ve ilçe başkanlarımız, partililerimiz vakit kaybetmeden göreve başladılar. CHP tek yürek oldu huzurunuzda hepsine teşekkür ediyorum. Referandumda sandıklara sahip çıkacağız. Hiç kimse sandıkta şaibe olduğu şüphesini taşımayacak. Bilecek ki CHP sandığa sahip çıkıyor. Her sandığa 2-3 kişi ile sahip çıkacağız. Önümüzdeki hafta itibariyle tüm örgütümüzü referandum konuları hakkında eğitimden geçireceğiz" dedi.
Toplantının ardından tüm partililer Çay ilçesinde pazar yeri, kahvehaneler ve esnaf ziyaretinde bulunarak referandumda neden "Hayır" denilmesi gerektiğini anlattılar. 
Editör: Haber Merkezi