DEMİRKIRKAN: "CHP REFERANDUM STARTINI VERDİ"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı"nda il ve ilçe başkanlarıyla bir araya geldi.

CHP "Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı" Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 81 il ve 900 ilçe başkanının katıldığı toplantının açılış konuşmasını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptı.
MESELE VATAN MESELESİ
Güçlü bir demokratik parlamenter sistemden güçlü tek adam rejimine geçilmek istendiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Yeni değişiklikle gelen anayasa Suriye anayasasının aşağı yukarı aynısı. Güçlü bir demokratik parlamenter sistemden güçlü tek adam rejimine geçiyoruz. Bir tek kişiye bütün yetkileri veriyoruz. Bu, tek adam rejimine geçmektir. Devlet yapısını ve işleyişini değiştiriyorsunuz. Bu olay bir CHP olayı değildir, bir MHP olayı değildir, bir AKP olayı değildir, bir HDP olayı değildir, bir Saadet Partisi, Vatan Partisi, Büyük Birlik Partisi olayı değildir. Bu olay bir Türkiye meseledir. Olaya böyle bakacağız. Mesele vatan meselesi, demokrasi meselesi, bayrak meselesi" dedi.
SEÇİM DEĞİL REJİM OYLAMASI
Ankara’da düzenlenen "Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı"nı değerlendiren CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Kemal Demirkırkan, "Toplantıya Türkiye'deki tüm il ve ilçe başkanlarımız yoğun bir katılım gösterdi. Afyonkarahisar örgütü olarak tam kadro toplantıya katıldık. Bizim için referandum çalışmaları resmen başlamıştır. Genel Başkanımız ve örgüt yöneticilerimiz CHP'nin bu taslağa neden hayır dediğini ve seçim stratejilerini bizlerle paylaştı. Örgütlerimizin düşüncelerini ve önerilerini toplantıda söz alan ilçe başkanlarımız dile getirdiler. Şu an ülkemizin geleceği açısından umut doluyuz. CHP örgütü tek yürek ülkesinin ve çocuklarının geleceğine sahip çıkma sözü verdi. Biz ülkemizin tek adam tarafından yönetilmesini istemiyoruz. Biz demokrasinin, insan haklarının adaletin hakim olduğu, devletin tüm vatandaşlarına eşit davrandığı, eşit şartla sunduğu bir ülkede barış içerisinde yaşamak istiyoruz. Referandum sürecinde kimseyi dışlamadan bunun bir seçim değil rejim oylaması olduğunu tüm vatandaşlarımıza sabırla anlatacağız. Nisan ayında Afyonkarahisar'dan 'Hayır'lı haberler gelecek" dedi.
Editör: Haber Merkezi