Demirkırkan: "AKP'nin Anayasa teklifi, Suriye anayasasının kopyası"

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, sivil toplum kuuluşları ziyaretleri çerçevesinde Türkiye Kamu-Sen'i ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Demirkırkan, Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından teklif edilen Anayasa değişikliğindeki maddelerin altyapısının Suriye Anayasası'ndan alındığını söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol'u ziyaret etti. Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı ziyarette konuşan CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, hükümetin Anayasa değişikliği teklifini değerlendirdi. Demirkırkan, "Başkanlık sistemiyle çoğu ülkede maalesef diktatörlük ortaya çıkıyor. Dünyada başkanlık sisteminde bir sürü örnek var. Ama dünyadaki en iyi iki örnek ABD’deki başkanlık ve Fransa’daki yarı başkanlık sistemidir. Bunun dışındaki başkanlık sistemlerinin tamamı maalesef iyi işlemeyen ucunda diktatörlüğe kadar giden hatta darbelere yol açan, hatta koalisyonlara yol açan sistemleri beraberinde getiriyor. Bu anlamda nasıl bir şey çıkacak diye bekledik. Maalesef bir ABD’deki sistem bizde çıkmadı. Fransa’daki sistem de çıkmadı. Dünyada demokrasi ile yönetilip başkanlık sistemine geçen bir ülke örneği yok. Bize ön görülen örnek bizim milletvekillerimizin de ortaya çıkardığı gibi Suriye Başkanlık Anayasasının neredeyse birebir kopyası. Maddeler değişik ama alt yapı Suriye’ye ait. Maalesef aynı anayasayı alarak bizde Esad gibi bir diktatör oluşturulacak. Hukukla ilgili sıkıntılar var" dedi. 
BOP EŞBAŞKANLIĞI HATIRLATMASI
Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol da "Önümüzdeki siyasi atmosfer malum. Hepimizin yeni yılını kutluyorum. Yeni yılın ülkemize ve hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye zor bir coğrafya. Bu coğrafya da sınırların değişeceği söylendi. BOP vardı. Bu projenin eş başkanlığı meydanlarda siyasetçiler tarafından kimi zaman kabul edildi. Kimi zaman kabul edilmedi. Ama bir değişiklik gözüküyor. Türkiye üzerinde bunun yansımaları ne kadar olacak onu ileride hep birlikte göreceğiz. Anayasa değişiklikleri konusunda Türkiye Kamu-Sen olarak evet ya da hayır verme noktasındaki tavrı Kamu-Sen’in istişaresi sonucu ortaya çıkacaktır” ifadelerini kullandı. 
Editör: Haber Merkezi