Demirkırkan'dan sitem dolu teşekkür.


limizin güzide eğitim yuvalarından birisi olan Anadolu Öğretmen Lisesinin (AÖL) kapatılması ve yerine İmam Hatip Kız Lisesinin açılması 1 aydan beri kamuoyunun gündeminde oturmuştur. Tüm ülke genelinde Öğretmen Liseleri kapatılarak Anadolu Lisesi ya da Fen Lisesi yapılırken, ilimizde AÖL yerine İmam Hatip Kız Lisesi yapılması tercih edilmiştir. İlimizin genel sınavlardaki durumu herkesçe malum olduğu halde, İmam hatip Lisesi açmak için ilimizin en iyi okullarından birisini kapatma tercihini yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve AKP’li yöneticiler değil midir? Olayın duyulması ardından okul velileri ve öğrencilerini “böyle bir şey yoktur” diyerek atlatmaya çalışan yine Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri değil midir? AKP’nin kendi yarattığı sorunu ve krizi çözdük diye açıklama yapması ayrı bir karmaşadır.
Bu süreç içinde bizler yapılanın yanlış olduğunu ifade ederek okulda yapılan tepki eyleminde CHP Milletvekilimiz Ahmet Toptaş ile birlikte öğrenci velilerimizin yanında olduk. Sürekli diyalog halinde demokratik çözüm yolları için arayışlar yaptık. Sayın vekilimiz Ahmet Toptaş hem Afyonkarahisar’da kamuoyu oluşturmuş hem de Ankara’da Bakan ve Bakan yardımcısı ile bir çok kez görülmüştür. Ayrıca yaygın basında ve yerel basında konu ile ilgili kamuoyu oluşmasına katkı sağlamıştır.
Son kez sayın vekilimiz Milli Eğitim Bakanı ile görüşerek yapılan hatayı tüm gerekçeleriyle birlikte aktarmış ve hatadan dönülmesini talep etmiştir. Hal böyleyken o gün “ Orası İmam Hatip Kız Meslek Lisesine tahsis edilmiş bir binadır… Bu durum Afyon’a özel bir durum değildir. Gösterilen tepkileri çok makul bulmuyorum. “ diyen AKP İl Başkanı sayın Yurdunuseven ve AKP milletvekilleri bugün yaptıkları açıklamaları keşke bu sürecin başında yapsalardı. Krizi çıkartıp sonra çözdük demek yerine Afyon’un eğitim alanındaki başarısızlığın çözümünü 12 yıldır sağlayamadıklarını anlatsalardı.
Keşke Sayın Yurdunuseven olayın başında Milli Eğitim Müdürlüğüne yapılanın yanlış olduğunu söyleyebilseydi.
Keşke ilk anda ortaya çıkan tepkileri makul kabul edip, olay büyümeden çare üretebilseydi.
Keşke öğrencilerin, velilerin, diğer sivil toplum örgütlerinin ve CHP Milletvekili sayın Ahmet Toptaş’ın çabalarını görmezden gelmeseydi.
Keşke Afyonluları “ önce eşeğimizi kaybettirip, ardından sevindirenlere” teşekkür ettirmek zorunda bırakmasaydı.
Bu süreçte çözüm için demokratik tepki gösteren veli ve öğrencilerimize, konuyu kamuoyuna ilk defa duyaran ve süreçte destek olan yerel basınımıza, ulusal basın köşe yazarlarımıza yeniden teşekkür ediyorum.
 
 
Editör: Haber Merkezi