Demirel: “TEOG’da, başarımız yok”

MHP Afyon il başkanı Raşit Demirel, basın açıklamasında:
“Geçtiğimiz Pazar günü Afyonumuzda ve Ülkemizde ‘Babalar Günü’ kutlanmıştı. Bende, Milliyetçi Hareket Partisi il başkanı olarak sizlerin aracılığıyla bu topraklar için genç yaşta evlatlarını toprağa veren elleri öpülesi şehit babalarının ‘Babalar günü’nü kutluyorum.
 
Değerli basın Mensupları;
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı’nın (TUİK) adrese dayalı nüfus kayıt sistemi 2015 yılı sonuçlarına göre seçim çevreleri ve her seçim bölgesinin çıkaracağı milletvekili sayısını yeniden düzenlemiştir. Buna göre Resmi Gazete’de yayımlanan kararda, Milletvekili Seçimi Kanunu’nun 5. Maddesinde seçim çevreleri ve her seçim çevresinin çıkaracağı Milletvekili sayısının YSK tarafından genel nüfus sayımı sonuçlarının açıklanmasından itibaren en geç 6 ay içinde tespit edilerek ilan edileceğinin öngörüldüğü belirtilmiştir. TUİK tarafından 31 aralık 2015 tarihli veriler esas alınarak ilan edilen 2015 yılı nüfus bilgilerinin YSK’ya gönderildiği, bu nüfus sayımı sonuçlarına göre seçim çevreleri ve her seçim çevresinin çıkaracağı milletvekili sayısının 18’e kadar olan illerde bir, çıkaracağı milletvekili sayısı 19’dan 35’e kadar olan illerde iki, 36 ve daha fazla olan illerde ise üç seçim çevresine ayrıldığı ifade edilmiştir. Buna göre Ankara iki, 88 milletvekili çıkaran İstanbul üç, 26 milletvekili çıkaracağı tespit edilen İzmir ise iki seçim bölgesine ayrılmıştır. Yapılan hesaplamalara göre Antalya’nın milletvekili sayısı 14’ten 15’e, Kocali’nin milletvekili sayısı 11’den 12’ye, Tekirdağ’ın milletvekili sayısı da 6’dan 7’ye yükselmiştir. Isparta ve Yozgat’ın milletvekili sayısı 4’ten 3’e, Bayburt’un milletvekili sayısı da 2’den 1’e düşmüştür. AKP’li dostlarımızın sürekli Egenin yıldızı diye adlandırdığı Afyonumuz, 2015 yılı adrese dayalı nüfus sayımında nüfusunun eksilmesine rağmen çok şükür ki milletvekili sayısını 5’ten 4’e düşürmemiştir.
 
Değerli Basın Mensupları;
Eğitim sistemimizin yaz boz tahtasına dönüştürülmesi yetmezmiş gibi şimdi de çocuklara verilmesi gereken milli duyguları da ortadan kaldırılmaya çalışıldığını ibretle seyretmekteyiz. Dağlardan ve tepelerden ‘Ne Mutlu Türk’üm Diyene’ ‘Türk, ögün, çalış güven’ gibi atasözlerini kazıyan, okullarda çocuklarımıza söyletilen and’ımızı kaldıran AKP zihniyeti, şimdi de 10’uncu yıl marşına el uzatmıştır. Bolu'da Milli Eğitim Müdürü okullarda 10’uncu Yıl Marşı’nın çalınmaması için okul müdürlerine talimat verdiğini yazılı basından öğrenmekteyiz. Basından okuduğumuza göre Bolu valisi Aydın Baruş da, ‘Bu marşın bir takım ideolojik sebeplerle kullanılarak insanlar arasında ayrımcılık yapmak, ayrıştırmak, onları etkilemek, onların kafalarının nasıl yönde olduğu yönünde yargıya varmak doğru değil’ gibi laflar ederek sanki Milli Eğitim Müdürünü onaylayan bir  tavır içerisinde olduğunu görmekteyiz. Yetkililerin buradan dikkatini çekmek istiyoruz. 14 yıldır yönettiğiniz Milli Eğitim sistemiyle oynamaktan artık vazgeçin. Eğer Eğitim hakkında yeterli bir plan ve projeniz yoksa gelişmiş ülkeleri baz alarak onların eğitim sistemlerini inceleyip bize uygun hale getirin. Japonya eğitim sistemi güzel bir örnek. Daha ilk okul çağında Japon çocuklarına verilen milliyetçilik duygusunu nasıl aşıladıklarını izleyin. Terör belasıyla uğraşırken bir yandan da okul çağına başlayan çocuklara vatan ve bayrak sevgisini aşılayın. Terör belasının bu ülkede bu kadar yaygın olmasının sebebini iyi araştırın. Vatan ve bayrak sevgisi olmayan bir çocuk art niyetli kişiler tarafından nasıl vatan haini olarak yetiştirildiğini kavrayın ve bu kaynağın önünü kesin. Siz, and’ımızı kaldırarak çocuklarımızı milli duygulardan uzaklaştırıp kime ve kimlere hizmet ettiğinizin farkına varın.
 
Değerli Basın Mensupları;
Milli Eğitin Bakanlığının sır gibi sakladığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında gizlenen başarılı ve başarısız illerin sıralaması ortaya çıkmış bulunmaktadır. Sınavda en başarılı il, Tunceli olmuştur. Tunceli’yi sırasıyle Kırşehir ve Karabük takip etmiştir. Derslere göre başarılı illere bakıldığında;
Türkçe: Tunceli, Kırşehir, Eskişehir
Fen ve Teknoloji: Kırşehir, Tunceli, Karabük
T.C. Atatürkcülük ve İnkılap Tarihi: Tunceli, Kırşehir, Muğla
İngilizce; Bartın, Tunceli, Muğla
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: Kırşehir, Tunceli, Uşak
Matematik: Kırşehir, Tunceli ve Karabük olduğu görülmektedir.                          
Dikkat edilirse yayımlanan listede Afyonkarahisar’ı görmek mümkün değildir. Şimdi yetkililere sormak istiyorum. Haksız yere bu kadar okul müdürünü değiştirip yerine yandaş sendika üyesi olan öğretmenleri okul müdürü olarak atadınız da ne oldu? Atadığınız bu yandaş okul müdürleri, Afyonkarahisar’ı başarılı iller arasında kaçıncı sıraya yükseltti? Bunların cevabını yetkililerimizden duymak istiyoruz.”
 
Editör: Haber Merkezi