DEMİREL: “SEÇİME PARASIZ PULSUZ GİRECEĞİZ.”

MHP Afyon il başkanı Raşit Demirel, basın toplantısında “Adaylarımızdan başvuru ücreti almayacağız. MHP olarak seçime parasız pulsuz gireceğiz.. Parasız ve pulsuz nasıl seçim alınırmış siyasi rakiplerimize göstereceğiz.dedi.

Demirel; “Hepinizin de yakından şahit olduğu gibi, bir kişinin kişisel kaprisleri yüzünden ülkemiz 1 Kasım’da yeniden seçime gidecektir. 7 Haziran seçimlerinde sandığa giden Yüce Türk Milleti hiç bir partiye tek başına iktidar olma yetkisini vermemiş ve ülkemizde faaliyet gösteren 4 partiye koalisyon hükümetini işaret etmiştir.

Bunu en iyi okuyan Milliyetçi Hareket Partisinin bilge lideri sayın Devlet Bahçeli, hemen zaman kaybetmeye fırsat vermemek için en çok oy alan akp’ye akılcı önerilerde bulunmuştur.

AKP’nin sürekli aklından çıkaramadığı başkanlık sistemini benimseyen, açılım süreci diye adlandırılan çözüm sürecini beraber inşaa eden,  MHP’nin parti olarak görmediği, kandilin meclisteki uzantısı olan hdp ile koalisyon kurmasını teklif etmiştir. Bunu seçmenlerinize izah edemezseniz chp ile kurarsınız demiştir. anayasayı değiştirmek için büyük çaba harcıyorsunuz isterseniz AKP-CHP-HDP üçlü koalisyonu kurun ve 470 milletvekili ile anayasayı referanduma bile götürmeden değiştirebilirsiniz, MHP’de ana muhalefet görevini üslenir, demiştir..

Vesayet altında görev yapmak mecburiyetindeki sayın Davutoğlu, Beştepede oturan abisi Sayın Cumhurbaşkanının direktifleri doğrultusunda CHP’yi 35 gün oyalamış ve koalisyon teklifi bile yapmadan Chp ile bu iş olmuyor deyip aldığı talimat doğrultusunda koalisyonu kurmamıştır. Türk milletinin gözünü boyamak ve bu millet üzerinde alışık olduğu algıyı tekrar yaratmak için Mhp ile koalisyon görüşmesi talebinde bulunmuştur. genel başkanımız AKP-MHP koalisyonunun gerçekleşeceğini ümit ederek bu görüşmeye bir bavul evrakla gelmesine rağmen, sayın Davutoğlu elinde küçük bir ajandayla sadece iki seçenekle gelmiştir. birincisi AKP’nin azınlık hükümeti, bir diğeri ise yeniden seçim yapılmak üzere MHP ile seçim hükümeti.. milliyetçi hareket partisi olarak milletimizin hayrına olmayan bu iki talebe de hayır demişizdir. bu toplantının yapılma süresi sadece bir saat 45 dakikadır..

Sayın Davutoğlu toplantıdan sonra basına, “Mhp yine hayır dedi” diyerek olayı çarpıtmaya çalışmıştır. bu doğru değildir. Mhp’nin hayır’ı, milletin hayırıdır. 14 Ağustosta MHP’den rendevu isteyen AKP zihniyeti, 15 Agustos için TBMM’ni olağan üstü toplantıya çağırmak için imza toplamışlardır. Kısacası, MHP’ye koalisyon kurmak için gelmemişlerdir. 35 gün Chp yi oyalayan AKP, her seferinde olduğu gibi bu seferde MHP’ye oyun kuramamıştır. MHP, asla kırmızı plaka meraklısı değildir. ülke menfaatine uygun ne varsa desteklemeye, bunu desteklerken de değil elini, bedenini taşın altına yatırmaya muktedirdir.                                                                                                                                                   

Değerli basın mensupları. AKP, 45 gün Türk milletinin aklıyla dalga geçer gibi hükümet kurma senaryoları kurmuş ve oynanmış böylece ülkemizin çok değerli olan 45 günü beyhude yere harcanmıştır.  sonuç olarak Beştepe ve vesayet altındaki Davutoğlu amaçlarına ulaşmış, 1 Kasımda seçim yenilenmesine kara kılınmıştır. Alınan bu karar yeni bir düşüncenin ürünü değildir. 8 Hazirandan bu yana tasarlanan bir oyundur.

Beştepe’de oturan Sayın Erdoğan seçimde doğu ve güney Anadolu’dan oy alamayacağını çok iyi bilmektedir. CHP’den zaten oy alması mümkün değildir. Daha dün milliyetçiliği ayaklarının altına aldığını söyleyen sayın cumhurbaşkanı ve AKP, birden milliyetçi söylemlere sarılmış MHP tabanına kanca atarak MHP’yi vakumlamayı planlamıştır. bir önceki seçimde türkeş soy isminden dolayı Ahmet Kutalmış Türkeş’i aday göstermiş şimdi de yine Türkeş soy isminden faydalanmak için Tuğrul Türkeş’e sarılmıştır.  

Daha dün, “Bunlar Fatiha okumasını bile bilmezler” dediği ülkücülerin oylarına göz dikerek eksik olan 18 milletvekilini mhp’den nasıl sövüşlerim hesabına düşmüştür. Amaç, MHP yi yıpratıp MHP’de kırgınlık yaratarak, MHP’nin oy oranını düşürmek ve mecliste eksik olan 276 milletvekilini tamamlamaktır. Tuğrul Türkeş sevgisinin altında yatan budur. MHP’yi kır, dağıt ve eksik olan 18 milletvekilini MHP’den çıkar. Buna Milliyetçi Hareket Partisi olarak asla izin vermeyeceğiz. Kaçak sarayla ve AKP ile dişe diş mücadele edip AKP’nin ve kaçak sarayın bu tezgâhını bozacağız. 1991’deki Millet Partisi, Refah Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi arasında kurulan ittifakta MHP üzerine kurulan tezgâhları unutmadık. Doğu ve güneydoğudaki istifa eden RP’li il başkanlarının arkasında o zaman İstanbul il başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan vardı. Amacı merhum Alparslan Türkeş’i meclise sokmamaktı. Başbuğ bu tezgahlara rağmen ittifakı kurdu ve meclise girdi. Şimdi sıra bizde. Bu oyunu bozacağız.

Değerli basın mensupları

Malumunuz üzere seçim startı verilmiştir. 1 Eylülden itibaren adaylar genel merkezimize müracaat etmeye başlamışlardır. Adaylık başvuruları 6 Eylülde sona erecek, 7 Eylülde her şey belli olacaktır. Hayırlı olsun. Milliyetçi Hareket Partisi olarak merkez yoklama ile bütün bölgelerde seçime gireceğiz. Adaylarımızdan başvuru ücreti almayacağız. MHP olarak seçime parasız pulsuz gireceğiz.. Parasız ve pulsuz nasıl seçim alınırmış siyasi rakiplerimize göstereceğiz. Seçim beyannamemizde revizyona gidip terör konusu üzerinde daha radikal önlemleri beyannamemize dâhil edeceğiz.”dedi.  

Editör: Haber Merkezi