Demirel: “Belediye Başkanları işini yapsın.”

MHP İl Başkanı Raşit Demirel, Milletvekili Adayı Ertuğrul Sevim ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Şimşek basın toplantısı düzenledi

Afyon’da bazı AKP’li Belediye Başkanlarının kendilerine oy vermeyen cami imamlarını Müftülüğe şikayet ederek başka yerlere sürdürmek istediğini söyleyen Demirel, “Belediye Başkanının işi tayin işleriyle uğraşmak değildir. Beldelerini hizmet etsinler” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi’nin haftalık basın toplantısı parti binasında gerçekleştirildi. İl Başkanı Raşit Demirel, Milletvekili Adayı Ertuğrul Sevim ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Şimşek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MHP İKTİDARA YÜRÜYOR

7 Haziran’dan sonra AKP’nin sonuçları kabullenemediğini ifade eden Demirel, “Siyaseti yalandan, Devleti talandan, ülkemizi terörden kurtarmak için 1 kasımda yapılacak baskın seçimde Milliyetçi Hareket Partisini iktidara taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu ülkede MHP siz bir hükümet düşünülmemelidir. Milliyetçi Hareket, Türk milletinin güçlenme hareketidir.  Türklük bedenimiz, İslamiyet ruhumuzdur.   Milliyetçi Hareket Partisi iktidarının dışında milli devletten güçlü iktidardan söz etmek mümkün değildir. Bunu On üç senedir Türk milleti görmüş ve yaşamıştır” dedi.

PROJELERİMİZ HAZIR

MHP’nin 1 Kasım seseçimleri için ciddi çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Demirel, “ 3 Ekim Cumartesi günü Ankara Arena Kapalı Spor Salonunda Genel Başkanımız tarafından seçim beyannamesi  yüce Türk Milletinin takdirine sunulmuştur. Bu beyanname bir gelecek projesidir. Ülkemizdeki mağdura, mazluma umut vaat etmektedir. Türkiyemizin geleceği bu beyanname ile güvenceye alınmıştır. Gelecek Milliyetçi Hareket Partisinin omuzlarında yükselecektir. Son 13 yılda kaybedilen her şeyin onarımı bu beyanname ile hayata geçirilecektir. Türkiyenin reçetesi Milliyetçi Hareket Partisidir. Türkiye artık 1 kasımda yalandan, talandan ve yolsuzluktan kurtulacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi ülke imkanlarını bakan çocukları ile değil, vatan çocukları ile paylaşacaktır.  Düne kadar Milliyetçiliği ayaklar altına alanlar, seçim olacağı zaman bayrak mitingleriyle bu milletin aklıyla dalga geçmeye çalışanlardır. Bunların yatacağı yer, sığınacağı delik yoktur.  Bunların milli vicdanlarda affı da mümkün değildir. MHP olmasaydı bunlar Türkiyenin ipini çoktan çekeceklerdi. Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiyenin emniyet sübobudur.  400 vekil verilirse böyle olmayacaktı diyenler maalesef bu ülkeyi 13 yıldır idare edenlerdir. AKP 400 vekil kazanmış olsaymış, PKK saldırmayacakmış. Erdoğanın ifadesi adeta gizli bir itirafname gibi. Teröristlerin silahı alınmadan yalvararak bu iş çözülmez dedik, haklı çıktık. PKK silah bırakmaz, betona gömmez dedik, haklı çıktık. Çözüm, çözülmedir dedik, haklı çıktık. Terörle Kürt kardeşlerimizi ilişkilendirmeyin felaket olur dedik, haklı çıktık. Saldırılarla sizi masaya oturturlar dedik, haklı çıktık. İdamı kaldırmayın, cezaları hafifletmeyin dedik, haklı çıktık. Kısacası biz ne dediysek, haklı çıktık. Türk Milleti artık her defasında "kandırıldık" diyen bu iktidara son vermelidir. AKP’yle geçecek her an PKK’ya ödül niteliğindedir. Karanlığı fark etmek için ampülleri söndürmek yeterli olacaktır” dedi.

TOPLUMA HİTAP EDİYORUZ

MHP’nin projelerinin toplumun tamamını kapsadığını kaydeden Demirel, “MHP'nin koalisyon kurmadığı yalanını söylediler. MHP'nin her şeye hayır dediğini öne sürdüler. Biz iktidardan kaçmadık, kaçmayız. Biz dedik AKP ile HDP, AKP ile CHP, olmadı AKP-CHP-HDP iktidar kursun, bizde ana muhalefet partisi olarak mecliste görevimizi yaparız dedik. Bunu yalanlarına alet ettiler. MHP'nin amacı tek başına iktidar olmaktır. Eğer algı operasyonlarıyla, anket oyunlarıyla, ahlaki olmayan yöntemlerle 1 Kasım seçimlerinin üzerine ambargo koymaya çalışanların arzuladıkları gibi bir sonuç alınırsa, yani genel olarak medyada servis edildiği üzere 1 Kasım'ın aşağı yukarı 7 Haziran'ın tekrarı olması halinde hiç kimse kaygılanmasın. Böyle bir durum karşısında MHP, PKK uzantısı HDP'nin dışındaki her parti ile 4 ilkesi saklı kalmak kaydıyla iktidar kurmaya ve iktidar olmaya hazırdır. Bunu da şimdiden ilan etmektedir. Türkiye'nin üst üste 1 Kasımlar yaşamaması için biz sorumluluğa varız. 1 Kasım seçim neticesinin kriz ve kaosa davetiye çıkarmaması için 4 ilkemizi kabul eden HDP dışındaki her partiyle diğer bir seçenek olarak seçim beyannamelerini bir hükümet protokolüne dönüştürmeye peşinen varız. Bunu da muhataplarımıza arenada ilan ettik. Yine arenada seçim beyannamemizi de Türk milletinin takdirlerine sunduk. Şayet Türk Milleti bize 1 kasımda tek başımıza iktidarı verirse, çiftçiler için mazot 1.75 kuruş, asgari ücret net 1.400 lira, emeklilere yılda iki kez olmak üzere 1.400 lira "Emekli Destek Ödeneği" verilecektir” dedi.

YOLSUZLUKLARLA MÜCADELE

Türkiye’de ciddi bir yolsuzluk yaşandığını söyleyen Demirel, “Toplumsal huzur ve güven tesis edilecek, önleyici kolluk hizmetine ağırlık verilecektir. Güvenlik ve istihbarat zaafı kesinlikle giderilecektir. Asayişin sağlanması amacıyla "kent timleri" oluşturulacak, terörle mücadele için ekonomik ve sosyal projeler desteklenirken, çözüm Süreci rezaleti tamamen bitirilecektir. Güvenlik çalışanlarına yönelik polislerin ek göstergeleri 3.600 liraya yükseltilecek, emniyet çalışanlarının özlük hakları günün şartlarına uygun hale getirilecektir. Özel güvenlik görevlileri en az 2.100 lira aylık alacaktır. Astsubayların yüksek öğrenime bağlı intibakları yapılacak, eksik kalan hakları da verilecektir. Uzman jandarmaların özlük hakları iyileştirilirken, bir yıllık askeri eğitimleri de emeklilikten sayılacaktır. Ülkemizdeki sığınmacılara gelince, ülkeye kabul edilenler, geldikleri ülkeye sınır olan alanlarda barındırılacaktır. Ülkedeki tüm yolsuzlukların üzerine cesaretle gidilecek ve yapılan yolsuzlukların hesabı mutlaka sorulacaktır. Yolsuzluklardan elde edilen servete ise, zaman aşımı gözetilmeksizin el konulacaktır. Yolsuzlukla Mücadele Kurulu kurulacak, kamu ihale sistemi ve imar mevzuatının yolsuzluklara meydan vermeyecek şekilde yeniden düzenlenecektir. Sanayi, Ticaret ve Turizm alanında ise, nitelikli yeni endüstri bölgeleri kurulacak, belli malların teşviki için Merkez Bankası tarafından "reeskont kredisi" verilecektir. Vadeli satışlarda "KDV erteleme sistemi" getirilecek, ayrıca dar bölgeli ve sektörel teşvik sistemine geçilecektir. Turizm yatırımcılarına dönük teşvik ve destekleri de artıracaktır” dedi.

ESNAFIMIZI KORUYACAĞIZ

Büyük alış-veriş merkezlerinin yanı sıra küçük esnafından mutlaka korunması gerektiğini kaydeden Demirel, “Yeni işyeri açan esnafa 5 yıl vergi ve prim avantajı sağlanacak, AVM yasası ise esnafın haklarını koruyacak şekilde yeniden düzenlenecektir. Şoför esnafının, yenilemek için alacağı ticari araçlardan vergi alınmayacak, şoför esnafına yıpranma payı, yük ve yolcu taşımacılığı yapan esnafa ise vergisiz akaryakıt sağlanacaktır. Mazotun litre fiyatı 1.75 kuruş olacaktır. Gübre, tohum, ilaç ve yem üzerindeki vergiler tamamen kaldırılacaktır. Sulamada ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrikten KDV alınmayacak, et ve sütte garanti fiyat uygulamasına geçilecektir. Buğday, mısır, pamuk, soya, ay çiçeği, çeltik, fındık, incir, üzüm, kayısı, zeytin, yer fıstığı ve enerji bitkileri için fiyat garantisi verilecek, tarım-sanayi entegrasyonunun sağlandığı kırsal cazibe birimleri olan "Tarım Kentleri" kurulacaktır. Asgari ücret net 1.400 lira olacak, asgari ücretten vergi alınmayacaktır. Staj ve çıraklık süreleri emeklilik hizmetine sayılacak, kamu çalışanlarına yapılan tüm ek ödemeler emekli aylığına yansıtılacaktır. İmamsız ve müezzinsiz cami kalmayacak, ihtiyar heyeti üyelerine her ay 150 lira huzur hakkı verilecektir. Yıllık ortalama 700.000 kişiye iş imkanı temin edilirken, her ailenin bir ferdine iş imkanı sağlanacak, iş sağlanıncaya kadar da 700 lira aile desteği verilecektir. Askerliğini yapan gençlere, iş kurabilmeleri amacıyla yarısı hibe olmak üzere 50 bin liraya kadar girişimcilik kredisi verilecek, işsiz gençlerin ailelerinin ise sağlık sigortasından yararlandırılacaktır. Her öğrenciye öğrenim süresince 10 bin liraya kadar yüksek öğrenim kuponu verilecek, askerlik süresinin ise prim ödemeksizin emeklilik hizmetine sayılacaktır” dedi.

MAAŞLAR YETERSİZ

Çalışan kesimin ciddi ekonomik sarsıntı geçirdiğini söyleyen Demirel, “Evlenecek gençlere 10.000 lira tutarında faizsiz kredi sağlanacaktır. Girişimci kadınlara yüzde 50'si hibe olmak üzere finans desteği sağlanacak, kadınlara sigortalılık öncesi doğumlar için doğum borçlanma hakkı verilecektir. Emeklilere yılda iki kez olmak üzere 1.400 lira "Emekli Destek Ödeneği" verilecektir. Bunlardan ilki mart ayında, ikincisi ise eylül ayında verilecektir. Emeklilerin banka promosyonu almaları sağlanacak, emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetleride giderilecektir. Muhtaç durumdaki ailelere, temel ihtiyaçlarını karşılamaları için "Hilalkart" verilecek, asker ailelerine yapılan ödemeler ise aylık 500 liraya çıkarılacaktır. Evi olmayan ailelere aylık 250 lira kira yardımı getirilecek, aylık 200 kilovat saatin altında elektrik tüketen ailelere ise yüzde 75 indirim yapılacaktır. Elektrik abonelerinden kesinlikle kayıp-kaçak ve sayaç okuma bedeli alınmayacaktır. 65 yaş aylığı 300 liraya, üç aylığının ise 900 liraya yükseltilecektir. Engelli ve engelli yakını aylığı 400 liraya çıkarılacak, gazilere 3.600 günde emekli olma hakkı tanınacağı gibi muharip gazilere de ödenen şeref aylığı 1.400 liraya yükseltilecektir. Okul öncesi eğitimin 4-5 yaş grubundaki nüfus için tedricen zorunlu hale getirilecek zorunlu eğitim süresi 13 yıla çıkarılacaktır. Atama bekleyen öğretmelerin tamamı kademeli olarak atanacak, öğretmenlerin ek göstergesinin de polislerde olduğu gibi 3.600 liraya çıkarılacaktır. Üniversiteye giriş sınavı kaldırılacaktır. Sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilecek, sağlık hizmetinden alınan katılım payı kaldırılacaktır. Hastaneler ise tam gün, tam kapasite çalışacaktır. Büyük bölgesel kan merkezleri kurulurken, her il ve büyük ilçelerde mutlaka kemoterapi ve diyaliz merkezi kurulacaktır” dedi.

DÖĞER’DE SIKINTI BÜYÜK

İlimizde yaşanan sorunlar hakkında da bilgi veren Demirel, “Afyonumuzda yapılan yanlış siyaseti ve yanlış işleri dile getirmek istiyorum. İhsaniyenin Döğer kasabasında su taşkını için kanal yapılmaktadır. Ne sel yatağı, nede dere yatağı var. Döğer kasabasını ikiye bölmek için kasabanın ortasından kanal geçirilmiş. Nasrettin hoca fıkrası sanki. DSİ hangi akılla böyle bir kanal açmış bilmiyorum. Döğer halkı bundan rahatsız. İlköğretim okulu bahçe duvarına bitişik olarak yapılan bu kanal küçük öğrencilere tehdit oluşturmaktadır. Kasaba içerisindeki yollar üstü açık olarak yapılmış bu kanalla ikiye bölündüğünden, çocukların yanı sıra hayvanlarda tehlike altındadır. Beldenin etrafından geçirilmesi gerekirken ortasından geçirilen bu kanalın bir an önce üzeri kapatılmalıdır. Aksi halde olacaklardan orman ve su işleri bakanlığı ile DSİ sorumlu olacaktır. Bir başka konu ise AKP li belediye başkanları. MHP olarak onları takip ediyoruz. Onlar seçilmiş belediye başkanıdır. Saygı duyuyoruz. Kendilerini asli görevlerini yapmaya davet ediyoruz. Belediye başkanları seçimden sonra rozetlerini çıkarıp bulundukları beldeye hizmet etmelidirler. Bazı belediye başkanları üzerine vazife olmayan işlerle uğraşıyorlar. İmamın, müezzinin, öğretmenin tayini ile uğraşmaktan vaz geçin. Siz, beldenizde akmayan suyla, çukur tarlasına dönmüş yolları düzeltin yeter” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi