Demirel: “Basın milletin sesidir”

MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Raşit Demirel 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutladı

Çağdaş ve uygar bir toplum olmanın temelinde özgür ve sansüre maruz kalmayan basının yer alması gerektiğini söyleyen Demirel, “Zor şartlarda özveriyle görevini yerine getiren basın mensuplarını kutluyorum” dedi

Basında sansürün kaldırılışının 107 yılı nedeniyle tüm basın çalışanlarını kutlayan MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Raşit Demirel, özgürlükçü ve gerçekleri yazan medyaya her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Gelişen teknolojiyle birlikte medyanın yaşanan olayları çok kısa süre içinde halka ulaştırdığını kaydeden Demirel, “Medyanın haber alma özgürlüğünü kısıtlayan her türlü güç odakları baskılarını artırdığı zaman çağdaş, demokratik bir ülkeden asla bahsedemeyiz. Başka bir ülkede olduğu esnada medya yöneticilerini arayarak yayınlanan haberlere müdahale edenler aslında Türk toplumuna müdahale etmiş olur. Bu tür olaylara ne medyanın nede toplumun müsamaha göstermemesi gerekmektedir. Zor şartlar altında halkımızı bilgilendirmeye çalışan medyanın birde baskı ile sansür ile engellenmesi üzüntü vericidir” dedi.

Afyonkarahisar’da görev yapan medya çalışanlarına da teşekkür eden Demirel, “Medyamızın büyük bölümü görevini layıkıyla yerine getirmektedir. Bizler yaptığımız çalışmaları basınımız vasıtasıyla geniş kitlelere ulaştırabiliyoruz. Tüm basın çalışanlarımıza yayın hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi