Demirel: “Alın teri kutsaldır”

MHP İl Başkanı Raşit Demirel bir mesaj yayınlayarak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı

1 Mayıs’ın “hak, hukuk ve alın teri” anlamı taşıdığını söyleyen Demirel, emeğe herkesin saygı duyarak gerekli değerin verilmesini istedi

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan MHP İl Başkanı Raşit Demirel, alın teri döken tüm işçileri kutladı.

Türkiye’de işçi olmanın oldukça zor olduğunu söyleyen Demirel, “Alın teri dökerek evine ekmek götürmenin mücadelesini veren insanlar saygının ötesinde bir değere sahiptir. Bu insanlar bazen yerin binlerce metre altında canlarını hiçe sayarak evine ekmek götürmek için mücadele harcıyor” dedi.

EMEK KUTSALDIR

İşçilerin Türkiye’de hak ettiği değeri alamadığını söyleyen Demirel, “ En kutsal kazanç alın teri ile kazanılan helal kazançtır. Emeğiyle hayatını kazanan ve alın terini ortaya koyarak üreten, ürettikleriyle ülkemizin iktisadi kalkınmasına büyük katkılar sağlayan çalışan kardeşlerimizin sosyal ve ekonomik hayatımıza kattığı değerlerin bilincindeyiz. Ayrıca çalışmak ve aileye ekmek götürmek kutsal bir görevdir. Ne mutlu ki, çalışan kardeşlerimiz bu duyguyu yaşadıkları gibi çalıştıkları alanda da topluma hizmet ederek kutsal bir görevi yerine getiriyorlar” dedi.

HAKLARINI ALAMIYORLAR

Türkiye’de işçilerin hak ettiğini değeri alamadığını ifade eden Demirel, “Maalesef İşçi Bayramlarını doya doya kutlayamıyoruz. İşçilerimizin hakkı yıllardır AKP eliyle gasp ediliyor. Daha Soma’da hayatını kaybeden 301 madencimizin hesabı bile sorulamamıştır. Türkiye’de en fazla işçi ölümlerinin yaşandığı ülkelerden birisi maalesef Türkiye’dir. İşe ve işçiye değer verilmemesi yüzünden alın teri karşılığını bulamamaktadır. Yine de ümitli bir bekleyiş içindeyiz. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tekrar kazancını alın teriyle sağlayan vatandaşlarımıza kutlu olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi