Demiral: Koalisyon hükümetlerini arar hale geldik!

 

MHP Milletvekili Adayı Abdil Demiral’ın İhsaniye ziyaretinde bir esnaf çok ilginç bir tespit yaptı. Esnaf, “Koalisyon hükümetlerini arar hale geldik. O dönemlerde bile bu kadar sıkıntılı değildik” dedi.

 

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Demiral Cumartesi günü İhsaniye’de vatandaşlarla biraraya geldi. Demiral’a MHP Emirdağ İlçe Başkanı Ceylan Morca, İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çubuk ve İhsaniye İGM Üyesi Hamit Çakır ile İhsaniye MHP ilçe teşkilatı eşlik etti.

SEÇİM BEYANNAMESİNİ ANLATTI

MHP Milletvekili adayları dur durak bilmeden ilçe ilçe, belde belde dolaşarak, halkın desteğini istiyor. Çalışmalarını aralıksız sürdüren adaylar gittikleri her yerde halkın büyük teveccühüyle karşılaşıyorlar. “Bizimle Yürü Afyonkarahisar” sloganıyla yola çıkan Milliyetçi Hareket Partisi’nde 5. sıra adayı Abdil Demiral, İhsaniye ilçesinde vatandaşlarla biraraya geldi. Tek tek esnafı dolaşan Demiral esnafın sorunlarını dinledi. Abdil Demiral Milliyetçi Hareket Partisi’nin seçim beyannamesini vatandaşlara anlattı

KOALİSYON HÜKÜMETLERİNDE BİLE BU KADAR DEĞİLDİ

Vatandaşlar ise Demiral’a sorunlarını anlattı. Esnafın bittiğini, birçok esnafın gırtlağına kadar borçlu olduğunu ifade eden bir esnaf, “Biz bugüne kadar belki düzelir, belki birşeyler yoluna girer diye sabırla AK Parti’yi destekledik. Ancak 13 yıldır AK Parti her iktidar olduklarında iyiye gitmek yerine daha da kötüye gider olduk. Artık onlara asla oy yok. Bizim verdiğimiz oylarla bizi zor durumda bırakan bir iktidara neden bir daha destek verelim ki. Destek verelimde daha mı kötüye gidelim. Koalisyon hükümetlerini arar hale geldik. O dönemlerde bile bu kadar sıkıntılı değildik” diye sorunlarını bildirdi. 

BU HALKIN VAY HALİNE

Bir başka vatandaş ise, “Çiftçi, esnaf zor durumda. Mazotun fiyatı her geçen gün artıyor. Esnaf yıllardır ‘al takke ver külah’ işini döndürmeye çalışıyor. Bu ne kadar böyle gider bilemiyoruz. Bu hükümet hayatın her alanında kendisine oy veren halkına baskı kurmaya başladı. İnsanların çoğu bunlardan korktukları için yanındaymış gibi gözüküyor. Sırf bana zararları dokunmasın diye lütfen ismim açıklanmasın. Korku imparatorluğu kurulmak isteniyor ve bunu da büyük ölçüde başarıyorlar. Eğer bir daha iktidar olurlarsa bu halkın vay haline” diye serzenişlerini söyledi.

DEĞERLER ÜZERİNDEKİ TAHRİBAT ONARILACAK

Esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinleyen Abdil Demiral da, “MHP iktidarında sorunlarınızın hepsi düzelecek inşallah. Seçim beyannamemiz açıklandı. AKP’nin anti demokratik, hukuk tanımaz, özgürlükleri kısıtlayıcı bozuk düzenine son vereceğiz. Hükümetin devletin kurumları milli ve manevi değerlerimiz ile vatandaşlarımız üzerinde oluşturduğu tahribatı onaracağız. Emeklilerin banka promosyonu alabilmelerinin önünü açacağız. Esnafımızın emekli aylığından kesilen SGK primini kaldıracağız. Sağlık hizmetinde alınan ek ücret ve katılım payı uygulamasına son vereceğiz. Emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz, emekli aylığı zammını özel bir endeksle belirleyeceğiz. Emekli aylığı hesabından refah payını çoğaltacağız. Yaşa ve prim gün sayısına takılanların mağduriyetini mutlaka gideceğiz” diye konuştu. .

MAZOT 1 LİRA 75 KURUŞ OLACAK

Vatandaşın sorunlarına hakim olduğunu söyleyen Abdil Demaral, “2015-2019 yıllarını kapsayan birinci iktidar dönemi Türkiye’nin onarılmasını, çözülen milletin bütünleştirilmesini demokrasinin güçlendirilmesini sağlayacağız. Sosyal refahı artıracak destekleyici düzenlemeler yapacağız. Muhtaç ailelere, harcama kartı hilal kart imkanı sunulacaktır. Kamu arazilerini yoksul vatandaşlarımıza tahsis edeceğiz. Çiftçilerin desteklenmesi amacıyla mazot, gübre, ilaç, tohum, yem ve fide gibi temel tarımsal girdilerin üzerindeki ÖTV ve KDV kaldırılacak. Mazot 1 lira 75 kuruş olacak. Yetim ve öksüz evlatlarımıza aylık 100 lira bağlayacağız. Şartlı eğitim ve sağlık yardımını 50 lira artıracağız. Yoksullara yönelik toplu konut yatırımında belediye harçları sıfırlayacağız. Aylık 200 kilowat saatin altında elektrik üreten ailelere yüzde 75 indirim uygulayacağız. Vatandaşlarımızdan elektrik kayıp kaçak bedeli alınmayacak. Vergi gelirleri içindeki dolaylı vergilerin payının azaltılması suretiyle vergide adalet sağlanacak” dedi.

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi