Değirmenayvalı’da yapılan gölet 3 yılda bitmedi

17.05.2013 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından açılışı yapılan Değirmenayvalı Göleti ve Sulaması 3 Vali, 3 iktidar milletvekili görevini devretmesine rağmen 3 yıldır bitirilemedi.
Bakan, gölet bitmezse okul sözü vermişti
Bakan Eroğlu’nun temelini attığı göletin açılışında, Bakan Veysel Eroğlu, müteahhit firmayla pazarlık ederek normal şartlarda 25 Şubat 2015’te bitirilecek olan göletin 17 Ağustos 2014 tarihine yetiştirilmesinin sözünü almıştı.
Ancak o tarihten itibaren 3 müteahhit değiştirilen gölet çalışması bir türlü bitirilemedi. Gölet bitmediği takdirde Değirmenayvalı beldesinde yaşayan vatandaşlara bir okul sözü veren Bakan Eroğlu’nun belde halkı tarafından sözünü tutması bekleniyor.
Bakan: Göletin adını Değirmenayvalı Barajı olarak değiştiririz
Açılışta 30 metrenin üzerindeki göletlerin baraj olarak adlandırıldığını kaydeden Bakan Veysel Eroğlu Değirmenayvalı kasabasında yaptığı konuşmada şunları kaydetmişti: "30 metrenin üzerindeki yapılara biz baraj diyoruz.
Değirmenayvalı Barajımız da 38, 5 metre yüksekliğe sahip.. Ancak bana Değirmenayvalı Barajı diye bir belge gelince ben  de çok uzun süreceğini bildiğim için burayı gölet olarak dedim kamulaştırın ve imzasını attım. Oluru verdik, sonra dedik burayı sonradan baraj olarak yaparız. Sevgili Değirmenayvalılı hemşerilerim bu göletin adını Değirmenayvalı Barajı olarak değiştiririz.. Benim annelerim, bacılarım buradan gelir elde etsin diye barajımızı en kısa zamanda bitireceğiz..Hayırlı uğurlu olsun..."
Vali, Vekil Ve Belediye Başkanı ile daire müdürleri katılmıştı
17.05.2013 tarihinde gerçekleştirilen merasime; Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar’da bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda bürokrat, basın mensubu ve vatandaş teşrif etmişti.
Konuyla ilgili Değirmenayvalı beldesinde yaşayan vatandaşlar, kendilerinin Bakanlık ve Valilik nezdinde bilgilendirilmesini istiyor.

Haber: MEHMET BAŞEĞMEZ

http://degirmenayvali.blogspot.com.tr/2017/01/degirmenayvalda-yaplan-golet-3-vali-ve.html
 
Editör: Haber Merkezi