Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aslan’ı Tebrik Etti
Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu’ Ankara JW Marriott Otel’de gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından KDK'nın tanıtım filminin gösterilmesiyle başlayan sempozyuma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muizneiks, kurum çalışanları ve akademisyenler ile çok sayıda davetli katıldı.
Sempozyuma katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sempozyum organizasyonundaki başarısından dolayı Kamu Denetçisi Ombudsman Zekeriya Aslan’ı tebrik ett.
Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Baş Ombudsman Nihat Ömeroğlu, kurum ve çalışmaları hakkında sempozyuma katılanlara bilgi verdi.
Nihat Ömeroğlu, “Yaptığımız incelemelerde idareyi suçlamak yerine hak odaklı çözümü amaçlıyoruz. Kurum olarak hiçbir zaman devlet karşıtlığımız olmadığı gibi bireyin hakkını da ödün vermeden savunuyoruz” şeklinde konuştu.
Nihat Ömeroğlu konuşmasında, çok yeni bir kurum olmalarına büyük gayret sarf ederek KDK’yı bu seviyeye getirmeye, daha ileri götürmeye çalıştıklarını söyledi. Kurumun, 1,5 yıl içinde 11 bini aşkın şikayetin 9 bin kadarını çok iyi inceleyerek ve araştırarak sonlandırdıklarını belirten Ömeroğlu, temel hedeflerinin idarenin bireyle ilişkilerinde iyi yönetişimi sağlamak, bireyin devlet karşısındaki haklarını savunup ona iade etmenin yollarına bakmak olduğunu anlattı. KDK’nın, diğer denetim teşkilatları gibi düşünüldüğünü ancak böyle bir durum olmadığını dile getiren Ömeroğlu, "Temel hedefimiz bireyle devlet arasındaki sorunları uzlaşı yoluyla gidermek. Bu nedenle birebir bireylerle ve idarelerle bir araya geliyoruz ve sorunları öncelikle arabuluculuk yoluyla çözmeye çalışıyoruz. Gerçekten de bu süre içinde oldukça fazla arabuluculuk vasıtasıyla sorunları çözdük. Bir nevi mahkeme öncesi alternatif çözüm yollarından biridir" diye konuştu



Editör: Haber Merkezi