Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afyonkarahisar'ın Kurtuluş Yıldönümünü Kutladı

Konu ile ilgili Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar'ın kurtuluş yıldönümü dolayısıyla Vali Aziz Yıldırım ile Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a tebrik telgrafı göndermiştir" denildi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, Zafer Haftası dolayısıyla yayımladıkları mesaj aşağıdadır:

“Aziz milletimizin 1071 Malazgirt Zaferi’yle başlayan, vatan ve bayrak uğruna tüm zorlu koşullara rağmen kazanılan zaferlerle istikameti belirlenen şanlı yürüyüşü, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuyla taçlanmıştır.

Anadolu’nun kapılarını milletimize açan Malazgirt’in ve milletimizin bağımsız yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan ettiği Büyük Taarruz’un zaferle sonuçlandığı Ağustos ayının son haftası, Zafer Haftası olarak kutlanmaya değer bir dönemdir.

Malazgirt Zaferi’yle Anadolu’yu yurt edinen milletimiz, tarihi boyunca birlik ve beraberliğinden ödün vermeden, nice şanlı zaferler kazanmış, Çanakkale’de ve İstiklal Savaşı’nda eşsiz bir kahramanlık destanı yazarak, tüm milletlere örnek ve öncü olmuştur.

30 Ağustos Zaferi, tarihe gömülmek istenen milletimizin yeniden doğuşunun ifadesi, vatan ve bayrak uğruna hiçbir fedakarlıktan kaçınılmayacağının en güçlü göstergesidir.

Malazgirt’ten Dumlupınar’a kadar verilen büyük mücadeleler sonucu kurulan Türkiye Cumhuriyeti, aynı azim, kararlılık ve şuurla geleceğe yürüyecek; ‘TEK MİLLET, TEK BAYRAK, TEK VATAN, TEK DEVLET’ anlayışı etrafında bütünleşen milletimiz, gelecekte de iradesine, istiklal ve istikbaline sahip çıkmaya devam edecektir.

Zafer Haftası vesilesiyle, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor; Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tüm mensuplarını ve vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.”


 
Editör: Haber Merkezi