“Çocukların bedenlerinin en hızlı geliştiği dönem 0–8 yaş arasıdır”

 Gün FM’de yayınlanan Gündem programına Bilge Spor Tam Gelişim Merkezi Sorumlusu Ferhan Çınar konuk oldu. Çınar programda yaptığı değerlendirmede sporun çocuk yaşlarda kazanılması gereken önemli bir disiplin olduğunu söyledi.

“7 yıl önce futbol okulu olarak başladık”

Bilge Spor’un yolculuğuna 7 yıl önce futbol okulu olarak başladığını belirten Bilge Spor Tam Gelişim Merkezi Sorumlusu Ferhan Çınar, “Zaman içinde çocukların ihtiyaçlarına yönelik sürekli olarak zenginleştirerek bugünlere geldik. Şu anda tam gelişim merkezi olarak hizmet veriyoruz. Çocukların sadece fiziksel değil, zihinsel ve sosyal gelişimlerinin de paralel gitmesi gerektiğini çok iyi bildiğimizden dolayı programlarımızı buna göre geliştiriyoruz” diye konuştu.

“Çocuklar bugün hareketsiz ve teknolojik aletlerin başında zaman geçiriyor”

Yetişkin bireylerin ömürleri boyunca gereksinim duyacağı hareket bilinci ve motorik özelliklerin doğumdan itibaren sekiz yaşına kadar olan dönemde kazanıldığını söyleyen Çınar, “Genelde aileler çocuklarını ilkokuldan sonra bir takım faaliyetlere yönlendirmeyi uygun bulurlar. Aslında doğru olan bu değildir. Çünkü çocukların bedenlerinin en hızlı geliştiği dönem 0–8 yaş arasıdır. Bugün yetişkin bireylerimize baktığımız zaman yaşadıkları sorunlar, başta kilo problemleri olmak üzere pek çoğunun hareketsizlikten kaynaklandığını biliyoruz. Demek ki bizler genelde hareket ve sporu çok fazla bedenimizde alışkanlık haline getirmiyoruz. Günümüzde teknolojinin de ilerlemesiyle birlikte hareketi tamamen yaşamlarımızdan çıkarıp sağlıksız bir yaşama doğru hızlı adımlarla gidiyoruz. Birçok anne ve baba çocuklarının okula gitmesiyle birlikte çocuklarının kalem tutmayı ve yazı yazmayı istemediğini, ödevlere ve derslere karşı çok ilgisiz olduğunu, sürekli oyun oynamayı düşündüğünü, dikkatinin çok dağınık olduğunu, aşırı hareketli olduğunu, özgüveninin olmadığını, arkadaşlık kuramadığını söylüyorlar. Sonra da çocuğun tüm istediklerini aldıklarını belirtiyorlar. Çocuklara birçok şey veriliyor. Ancak onların hareket etme özelliklerini de ellerinden söküp alındığının tespit edilmesi gerekir. Çocuklar bugün hareketsiz ve teknolojik aletlerin başında zaman geçiriyor. Biz oluşan problemi çözme konusunda emek vermeliyiz. Anne ve baba olarak bu sorunların hiç yaşanmaması adına önlem almalıyız. Biz Bilge Spor Tam Gelişim Merkezi olarak bu konuda ailelerin en büyük destekçisiyiz” şeklinde değerlendirmede bulundu.

  
Editör: Haber Merkezi