ÇOBAN: “SAİT AÇBA’NIN GAYRETLERİNE KİTAPLAR YETMEZ”

Spor Kompleksi’nin Belediye’ye devri konusunda kendisine yöneltilen soruya yönelik açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban;  Spor Kompleksinin kendisinin projesi olduğunu ve Afyonkarahisar Belediyesi ile özdeşleştiğini ifade etti. Spor Kompleksinde Afyonkarahisar Belediyesi’nin el emeği, göz nuru olduğunu aktaran Başkan Çoban, Spor Kompleksinin her şeyi ile ilgileneceğini ifade etti.

MOTOR SPORLARI, OTOMOBİL SPORLARI PİSTİ YAPMAK İSTİYORUZ

Spor Kompleksi ile ilgilenmesi kadar doğal bir şey olmadığını söyleyen Başkan Çoban; “ Belediye para harcamazsa Gençlik Spor İl Müdürlüğü parayı harcayacak. Dolayısıyla masraf kamudan çıkmış oluyor. Biz sadece büyük stadyumu almıyoruz, Büyük stadyum ve 12 tane futbol sahası var orada.  İlave 2 tane daha saha yapılıyor, onlarla birlikte burayı devir almak istiyoruz.  Ancak bizim de şartlarımız var. Bildiğiniz üzere Spor Kompleksi 650 bin metrekare…. Bunun yaklaşık 100 -150 bin metrekaresi yol olarak ayrıldı. Orada net 500-550 bin metrekare bir alan kaldı. Bu alanda 160 bin metrekarede Gençlik Spor Bakanlığına tahsisli boş bir alan var.  Biz orada motor sporları, otomobil sporları pisti yapmak istiyoruz.  Gençlik Spor Bakanlığı sahaları Afyonkarahisar Belediyesi’ne devir etmeyi istiyor, “biz alırız, ancak boş araziyi de motor sporları ve otomobil sporları pisti yapmak amacıyla verirseniz alırız” şeklinde yazıyı gönderdik. Yazımız Genel Müdürlükte incelemede prensip olarak ‘evet’ dendi fakat yazıyı bekliyoruz. Dolayısıyla 160 bin metrekare alanı bize verirlerse biz stadyumu ve futbol sahalarını alacağız, vermezlerse ‘teşekkür’ edeceğiz. Peki, Belediye’den burası için bir masraf gidecek mi derseniz, elbette gidecek. Sahaların bakımı, temizliği bize ait olacak.

BEŞİKTAŞ YETKİLİLERİ SPOR KOMPEKSİNE GELECEK

Beş gün önce Beşiktaş Kulübü Başkanı Sayın Fikret Ormanla telefonla görüştüm. Az önce de Beşiktaş ikinci Başkanı Ahmet  Nur Çebi telefonla beni aradı. Önümüzdeki hafta içinde Beşiktaş Kulübünden teknik bir heyet spor kompleksini incelemek için geliyor.  Arap kulüpleri sürekli yine telefonda benden bilgi alıyor. Diğer takımlardan da telefon geliyor. Çünkü spor kompleksi bizimle özdeşleşti. Sahalar bize verilirse aylık 40-50 bin TL civarında bir giderimiz olur. Ama bu para bizim için çocuk oyuncağı size şunu söyleyeyim Afyon Belediyesinin şuan aylık faiz geliri 400 bin TL Biz bu bedelin 50.bin TL sini buraya harcarsak bize bir şey olmaz, rahat olun. Ancak şu bilinsin biz bu günlere sıka sıka geldik, bol bol harcayarak gelmedik.  Kompleks bizim projemiz,  orada el emeğimiz var, göz nurumuz var. Allah’ın izniyle her şeyi ile ilgileneceğim. Ayrıca az önce yeni yapılacak 3700 kişilik spor salonumuzla ilgili görüşmelerimizi yaptım. İnşallah 2 ay içinde o inşaat da başlıyor Ayrıca spor kompleksi içerisine 2.500.000 TL harcayarak bir spor salonu da biz yaptık. Salon çok güzel oldu. Özellikle zemin açısından Türkiye’de eşi ve benzeri çok az bulunan bir salon oldu” diye konuştu.

SAİT AÇBA’NIN GAYRETLERİNE KİTAPLAR YETMEZ

Spor Kompleksinin isminin Atatürk Stadyumu olması yönündeki talebede cevap veren Başkan Burhanettin Çoban; kendisinin de bu görüşe katıldığını ancak stadyum isminin “AFYON ARENA” şeklinde isimlendirildiğini, böyle bir isim ne Bakanlık nede başka bir kurum tarafından verilmedi kendi kendine böyle bir isim ortaya çıktı. Ben hiçbir yerde arena tabirini kullanmadım. Bana göre stadyuma isim verilecekse “SAİT AÇBA STADYUMU” şeklinde olmalıdır. Çünkü Spor Kompleksinin ilimize kazandırılması konusunda yaptığı çabayı kitaplar anlatamaz. Öyle bir çalışma gösterdi ki; bana göre kompleks de ki en büyük tesise onun isminin verilmesi gerekir. Tamamı “ATATÜRK SPOR KOMPLEKSİ” olsun,  Ama orada ki en büyük tesise yani stadyuma “SAİT AÇBA STADYUMU” ismi verilsin. Bu benim şahsi fikrim. Ancak bu konuda ısrarcı değilim. Bakanlık, Valilik ne tür bir tasarrufta bulunursa saygı duyarız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi