ÇİMSA, Kuracağı Yeni Fabrika İçin Sermayesini Artırıyor

Afyonkarahisar'da 56 yıl önce kurulan ve bugün şehir merkezinde kalan Afyon Çimento, taşınıyor.

Afyonkarahisar'da 56 yıl önce kurulan ve bugün şehir merkezinde kalan Afyon Çimento, taşınıyor. ÇİMSA bünyesinde faaliyet gösteren fabrika, üretimini Halımoru köyünde kuracağı 165 milyon dolarlık yeni teknolojilerle donatılmış yeni fabrikasında sürdürecek. ÇİMSA’nın yeni fabrikası için sermaye artırımına gideceği belirtildi. Yapılan açıklamada sermaye artırımıyla 97 milyon liralık fon oluşturulması planlandığı, bu hisselerin 1 liradan piyasaya sürüleceği belirtildi. Oluşturulacak kaynak 165 milyon dolara malolacak yeni tesis için kullanılacak.

YENİ FABRİKA 2016 YILINDA FAALİYETE GİRECEK

ÇİMSA, 2012 yılında bünyesine kattığı Afyon Çimento'yu modern hale getirerek üretimi daha verimli hale getirmek için yatırım planlamasına gidiyor. 1957 tarihinde işletmeye açılan, zaman içinde kapasite artırımı ve modernizasyon yatırımlarıyla yıllık 450 bin ton klinker, 550 bin ton öğütme kapasitesine ulaşan tesis artık müşterilerin artan ihtiyaçlarına cevap veremez duruma geldi. Afyonkarahisar Halımoru köyünde yaklaşık 165 milyon dolar maliyetli kurulacak yeni fabrikanın 2016 yılı başında devreye girmesi planlanmakta.

ÇİMSA DÜNYADA İLK 3 ARASINDA

Türk sanayisinin önde gelen kuruluşları arasında yer alan ÇİMSA, 1972 yılında kuruldu. ÇİMSA, bugün, Mersin, Eskişehir, Kayseri, Niğde ve Afyonkarahisar'da bulunan 5 entegre fabrikası, Ankara'da bulunan bir öğütme tesisi, Marmara Rota Limanı Çimento Paketleme tesisi ve Malatya Çimento Paketleme tesisiyle faaliyetlerini sürdürüyor.

Beyaz çimento alanında dünyanın ilk 3 markasından biri olan ÇİMSA, Hamburg (Almanya), Trieste (İtalya), Sevilla ve Alicante (İspanya), Gazimagusa (KKTC), Köstence (Romanya) ve Novorossiysk'de (Rusya) bulunan terminalleriyle uluslararası bir çimento üreticisi durumunda.

Editör: Haber Merkezi