CHP’DEN ADLİYE ÖNÜNE SİYAH ÇELENK
Afyonkarahisar Adliyesi’ne gelen CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz ve bir grup partili, üzerinde ‘Adaletin Kara Günü’ yazılı siyah çelengi binanın girişine bıraktı. Burada basına açıklama yapan İl Başkanı Görgöz, siyah çelenkle haksızlıkları gündeme getirmek istediklerini söyledi. 17- 25 Aralık yolsuzluk operasyonlarına ilişkin dosyaların kapatılmasını ‘Adaletin Kara Günü’ ilan ettiklerini aktaran Başkan Görgöz, şöyle dedi:
“Ülkemizde 17- 25 Aralık 2013′te son 100 yılın en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu yaşandı. Yolsuzluk soruşturmalarına imza atan polisler darbe teşebbüsü suçlamasıyla gözaltına alındı. Görevi başında olan savcıların görev yerleri değiştirildi ve yeni atanan savcılar da devam eden bu soruşturmaya takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararı verilen soruşturma, Recep Tayyip ERDOĞAN’ın oğlu Bilal ERDOĞAN’ın, 4 bakanın oğullarının ve Rezza ZARRAB’ın da şüphelilerin arasında yer aldığı 96 kişiyi kapsıyor.”
Soruşturmaların hukukla değil siyaseten kapatıldığını iddia eden Yalçın Görgöz, bu davaların halkın vicdanında hiçbir zaman kapanmayacağını aktardı.
CHP’li grup açıklamanın ardından dağıldı
Editör: Haber Merkezi