CHP Merkez İlçe Başkan adayı: Av.Yusuf Onur Seçme

 

Merkez İlçe başkanlığına adaylığını bugün açıklayan Yusuf Onur Seçme'ye ilgi çok büyüktü.

 

İl Başkanı Nevzat Ercan,Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan,Kadın Kolları Başkanı Hafize Özmen İl ve İlçe yöneticileri ile partinin önde gelen isimleri de basın açıklamasına katıldı.İl binasında yapılması beklenen açıklama ,yoğunluk göz önüne alınarak  Elçi 1 düğün salonunda yapıldı.Delegelerin neredeyse tamamına yakının katıldığı toplantı sonunda herkesin ortak paydası "Yusuf Onur Seçme" oldu.Özellikle belde teşkilatlarının desteğini alan genç,dinamik ve kadınlardan oluşan ekibiyle güven veren Yusuf Onur Seçme'nin seçimi kazanmasına artık kesin gözüyle bakılıyor.

 

 

Sayın İl Başkanım ve İl Yöneticileri Sayın Merkez İlçe Başkanım ve ilçe yöneticileri Kıymetli basın emekçileri.Partimizin bayrağını her zaman bir adım  daha öne taşımak için mücadele eden Cumhuriyet Halk Partisinin değerli delegeleri ve üyeleri

 

Hepinizi en içten duygularımla selamlarım.Öncelikle bir konuya açıklık getirme ihtiyacı duyuyorum.Bize göstermiş olduğunuz yoğun ilgi sebebiyle  basın açıklamamızı daha büyük bir salonda açıklama ihtiyacı duyduk .

 

 

Geçtiğimiz günlerde gecikmeli de olsa mahalle seçimlerini sona erdirmiş bulunuyoruz. Parti içi demokrasinin gereği olan Mahalle delege seçimlerinde oy kullanan, delege olan arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

 

 

Bu süreçte yani büyük değişimin ateşini yaktığımız bugünler de partimizin gençleşmesi adına yoğun ve büyük bir ilgi ile karşılayan benim en büyük ailem olan sizlere  teşekkür ederim.

 

Değerli dava arkadaşlarım

 

 

Partimle Annemin ve babamın il yöneticiliği görevleri sırasında daha çok küçük yaşlarda tanıştım. Lise yıllarımda lise gençlik komisyonunda çalıştım. Hepimizinde bildiği gibi bu şehir de solcu olmanın zorluklarını bende sizler gibi yaşadım, üniversite hayatında 5000 üyeli Atatürkçü Düşünce Kululübü başkanlığı ve Hukuk kulübü başkanlığı yaptım. Genel Başkanımız Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’nun İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkan adaylığı sürecinde seçim çalışmalarına katıldım.Üniversite eğitimi sonrasında Afyonkarahisar Barosuna kayıt olarak stajıma başladım ve staj bitiminde vatan görevimi yerine getirdim.Bu görevimde ülkemizin doğu ve güneydoğu illerinin hemen hepsinde bulundum.Askerlik görevim sonrasında Afyon’a dönerek kendime ait hukuk bürosunu kurdum.2012 yılında Matematik öğretmeni olan eşimle evlendim.2013 yılında Kızım dünya ya geldi.Hayat boyu öğrenmeyi düstur edinmiş birisi olarak 2014 yılında Anadolu Üniversitesi Fen edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümüne kayıt yaptırdım ve bu eğitimim halen devam etmektedir.2013 yılında Ortağım Avukat Remzi UYSAL ile US hukuk Bürosunu kurduk ve mesleki faaliyetlere halen birlikte devam etmekteyiz. Bu yıl Mart ayında yapılan olağanüstü il kongresinde Mevcut İl Başkanımız Nevzat ERCAN ile yönetime gelip il Başkan Yardımcılığı görevini üstlendim.Görev de bulunduğum süre de ve sonrasında partimin vermiş olduğu görevleri layığı ile yerine getirmeye çalıştım.

 

 

 

 

Ön seçimde  genel seçimlerde  ve mahalle delege seçimlerinde parti içi kavgaların,  kırgınlıkların ,  ve hatta partililerimizin birbirine tahammülsüzlüklerini gördüm. Bu sorunların genç, dinamik gerçek Cumhuriyet Halk Partili ve partisinin başarısından başka bir düşüncesi olmayan bir kadro ile çözülebileceği savından hareketle çalışma arkadaşlarımla adaylığa karar verdik. Bu partinin öz evladı olarak kritik yönetici kadrolarında sol politikanın gereği ve gençliğin dinamizminin  olmazsa olmaz olduğunu gördüm. Gözlemlediğim bu olumsuz  ortamda çalışma arkadaşlarımla  birlikte mahalle delege seçimlerini önemsedik ve büyük bir teveccüh ile karşılandık. Mahalle delegesi ve ön seçim delege listelerinde öncelikle kadınlar ve gençler diyerek listelerimizi bu şekilde oluşturmaya çalıştık.Temsil anlamında ciddi bir oranda ihtiyaç duyulan genç ve kadın ağırlıklı kadromuz ile bu göreve talip olduk.

Yoldaşlarım; bu büyük göreve talip olmak öncelikle yürek ister, emek ister Kemalist ve devrimci olmak ister

 Beni ve yönetimimde yer alacak arkadaşlarımın genç oluşunu dezavantaj olarak  yansıtmaya çalışarak algı operasyonları yapmaya çalışan kesime sesleniyorum.7 den  77 ye tüm parti üyelerimizi tüm parti emekçilerimizi kapsayacağız. Bu yönde çalışıp sokağımıza, mahallelerimize sandıklarımıza ve en önemlisi Cumhuriyetimize sahip çıkacağımız ve bunu genç kadro ile yapacağız.

 

Kapı komşusunun sorunlarını bilmeyen , mahalle sorunları hakkında fikir sahibi olmayan , kentin sorunlarına uzak ve buna karşın çözüm önerileri olmayan kadrolarla başarı kazanmak mümkün değildir.Amacımız Sadece seçimlerde gelip oy kullanan mahalle delege ve üyelerinden ziyade ortak akıl üreten kollektif çalışmayı bensemiş üretken gerçek partililer ile çalışacağız , başaracağız.

 Benim ve ekip arkadaşlarımın hedefi;  parti içi iktidar değil,  Altı oku , sokaklarda , varoşlarda, fabrikalarda tarlalarda  fakültelerde   köylerde , beldelerde ve  her yer de dalgalandırmaktır.

 

 Hepimizin de bildiği gibi  parti içi iktidar ve gelecekteki  beklentileri için kaydedilen naylon  üyeler partimizin genlerini bozmaktadır. Partiye üye  kazandırmaktan çok kendilerine  koltuk kazandırmak için yapılan üyeler, partimizin ilçe başkanını ,  il başkanını ve hatta millet vekilini belirlerken oy verip sıra seçimlere geldiğinde partiye oy vermemektedirler . Sağlıklı bir üye yapısı ile girilecek her seçim başarı ile sonuçlanacaktır.

Bu partiye gençliğini, yıllarını, maddi manevi birikimlerini ,emeklerini vermiş , zamanında ve hala bedeller ödeyen ,  her seçim   akşamı parti ışıklarını erkenden kapatarak evlerine dönen  Cumhuriyet Halk Partililerin  artık yüzü gülmelidir.

Parti içi çekişmeler son bulmalı ve enerjimizi artık partimizin başarısı için yoğunlaştırmalıyız. Denenmiş değerlendirilmiş yıpranmış bir siyasi yapının başarı getirmeyeceğini hepimiz bilmekteyiz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle;gençliğin verdiği dinamizmle,  her zaman ait olmakla onur duyduğum  Partimin ;  Afyonkarahisar  Merkez İlçe Başkanlığına, adaylığımı açıklıyorum.

 

Bugün bizimle birlikte olduğunuz için Ve destekleriniz için hepinize teşekkür ediyoruz.”dedi.

 

 

                                                                                               

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi