CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU AFYON’DA
Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaklaşan yerel seçimler öncesi Afyonkarahisar’da gerçekleştirdiği miting alanı dolduran yaklaşık 20 bin kişi, coşkulu görüntülere sahne oldu.
Tanıtımın ardından platformdaki yerini alan CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu gören vatandaşlar “Başbakan Kemal” sloganları atarak Kılıçdaroğlu’nu karşılarken, Kılıçdaroğlu’da kendisini karşılayan kalabalığa seslenerek, AK Parti’nin yaptıklarını ve 17 aralık operasyonlarını değerlendirdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Herkesin işi ve aşı olan temiz bir Türkiye için, el ele, kol kola, omuz omuza, bir düğün havasında sandığa gideceğiz ve haramilerin iktidarını yıkıp halkın iktidarını kuracağız” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Afyonkarahisar mitingine halka seslendi. Başbakan Erdoğan’ı eleştiren Kılıçdaroğlu, “O koltuğu inşallah bir gün halktan yanan olan birisi oturacaktır. Başbakanın işini halkın sayesinde halledeceğiz. Bu ülkede hırsızların artık TBMM’ye girmesin istiyoruz. Artık sadece Afyon değil, sadece Türkiye değil, bütün millet, bütün dünya artık ‘hısız var’ diyenin kimin için söylendiğini sen de biliyorsun, ben de biliyorum. Türkiye’nin bildiği bu gerçeği artık bütün dünya biliyor, hepimiz her şeyin farkındayız. Diyor ki, ‘Montaj kardeşim.’ Montajsa, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın kayıtlarını yayınla. Yayınlıyor mu? Yayınlamıyor. Neden? O konuşmaların doğru olduğunu kendisi de biliyor” dedi.
Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bütün olayları bütün gelişmeleri biliyorsunuz arzumuz şu; temiz siyaset, herkesin iş bulduğu Türkiye üreticinin çiftçinin alın terinin karşılığını alması. Ben buradan bütün çiftçi kardeşimize sesleniyorum. Deyin ki, ‘Neden dünyanın en pahalı mazotunu bizlere satıyorlar?’ Sorun bakalım bu soruyu. Bunun cevabı şu, onlar çalıyorlar faturayı sana kesiyorlar. Ama benim ahtım var. Bizim iktidarımızda çiftçiye söz mazot 1,5 TL olacak. İktidarımızda yoksulluğu tarihi gömeceğiz, her ailede sigorta olacak. Geliri olmayan her aileye asgari ücretin üzerinden para yatırıp, kimseyi namerde muhtaç etmeyeceğiz. Ben bu söylediğimde diyorlar ki ‘Parayı nerende bulacaksanız?’ Para var mı Türkiye’de? Evet var. Türkiye büyük güçlü bir ülkedir. Türkiye’de para var, imkan var, paraları onlar götürüyor hesabını size kesiyorlar.”
 “DÜĞÜN HAVASINDA SANDIĞA GİDECEĞİZ”
“Siz temiz bir Türkiye, hesap veren siyasetçi herkesin işi ve aşı, atanamayan öğretmen olmasın istiyor musunuz? Çiftçi emeğinin alın terini alsın, Türkiye’de işsizlik olmasın istiyor musunuz? O zaman el ele, kol kola, omuz omuza, bir düğün havasında sandığa gideceğiz ve haramilerin iktidarını yıkıp halkın iktidarını kuracağız” diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“Soyulan Türkiye ile karşı karşıyayız, elinizi vicdanınıza koyun ve 30 Mart’ta sandığa gidin. Hırsızlardan hesap sormak için birlikte 30 Mart’ta sandığa gideceğiz. Kol kola, barış ve özgürlük içinde sandığa gideceğiz, oyumuzu kullanacağız haramilerden hesap soracağız. Benden de söz hesabını bende soracağım 247 bin TL’yi alacağım bütün işçilere, çiftçilere, bütün halka vereceğiz.”
“ALLAH KONUŞTURDU”
Konuşmasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi hakkındaki söylemlerine de değinen Kılıçdaroğlu, “Arada bir bana hakaret ediyor, bende diyorum ki Allah büyüktür. Allah söyletiyor, geçen Eskişehir’de konuşmuş yine bana cibilliyetsiz diyip hakaret etmiş önemli değil. Konuşurken şunu söylüyor. Allah konuşturmuş, ‘Sen benim evlatlarıma helal lokma yedirmediğim halde, haramdan bahsedecek kalitede değilsin’ diyor. Doğruyu söylüyor değil mi? Evet doğruyu söylüyor. Zaten ne diyordu, ‘Hırsızlık evlattan babaya geçmez, babadan evlada geçer.’ Şimdi benim üzüldüğüm çocukları. Bir baba çocuklarına doğruyu, insan olmayı, sevgiyi helal lokma yemeyi, haram lokma yememeyi öğretir. Kul hakkı yememeyi, İslamiyet’in barış dini olduğunu öğretir. Bir baba çocuğunu hırsızlık öğretmez” dedi.
Miting Kılıdaroğlu’nun, CHP Afyonkarahisar Merkez, ilçe ve belde belediye başkan adayları ile hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.









Editör: Haber Merkezi