CHP Kadın Kollarından MEB’e ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Kadın kolları Başkanı Neriman Bağ ve yönetim kurulu Üyeleri Öğretmenler günü münasebeti ile İl Milli eğitim Müdürü Metin YALÇIN’a ziyarette bulundu.

Bildiğiniz gibi, Atatürk´ün 24 Kasım 1928 yılında ´başöğretmen´ sıfatını alması vesilesiyle, 24 Kasım gününü her yıl Öğretmenler Günü olarak kutluyoruz. Ben de bütün öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü gönülden kutluyorum. Öğretmenlik bir ömür boyu sürer ama görünüşte emekli olmuş öğretmenlerimize de sağlık ve mutluluk içerisinde nice yıllar diliyorum. Aramızdan ayrılmış olan bütün öğretmenlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum.

Öğretmenlerimizin ülkemizin dört bir yanında nasıl fedakarca görev yaptıklarını görüyoruz, biliyoruz. Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın eğitimi uğruna verdikleri emekleri büyük bir takdir ve şükranla karşılıyoruz.

Eğitimde, hiçbir gerekçe öğretmenlerin okuttuğu öğrencisinden, oturduğu mahallesinden kopararak, zorla başka bir yere göndermesini haklı çıkaramaz. 4+4+4 sonrasında okul dönüşümleri ile mağdur edilen öğretmenler, bu kez de rotasyon ile mağdur edilmektedir, görevlerini sağlıklı bir şekilde yapmaları engellenmektedir. Diyerek sözlerini bitirdi.

    
Editör: Haber Merkezi