CHP, Anayasa için görüş alışverişinde

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan ile CHP İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Anayasa Değişikliği Teklifi'ne karşı memur sendikalarını ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunuyor

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan ile CHP İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu İl Temsilciliği ve Eğitim-İş İl Temsilciliği'ni ziyaret etti.  Her iki ziyarette de Anayasa Değişikliği Teklifi ele alındı. Ziyaretlerde konuşan CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, "Anayasalar bir toplumun uzlaşma belgesidir. Bizim vatandaşlarımız hiçbir siyasi parti gözetmeksizin, anayasa kitapçığını aldığında ‘bu benim anayasamdır’ diyebilmelidir. Toplumsal uzlaşma sağlanmadan çıkartılacak bir anayasa 12 Eylül Anayasası'ndan farklı olmayacaktır. Bu getirilmek istenen anayasa değişikliği halkımızın hangi sorunlarını çözecektir? Mesela ekonomi düzelecek midir? Terör bitecek, tekrar huzur gelecek midir? Üniversiteler ve medya özgürlüğü sağlanacak mıdır? İşsizlik bitecek midir? Aç ve açıkta kimse kalmayacak mıdır? Dolar düşecek, ekonomi düzelecek midir? Vatandaşlarımızı bir kez daha uyarmak istiyorum. 12 Eylül 2010 yılında yapılan referandumda bütün ikazlarımıza rağmen evet oyu çıkması, 15 Temmuz FETÖ darbesinin en önemli sebebidir. Adalet siteminde yapılan değişiklikler FETÖ’yü nasıl azdırmışsa, bugün önerilen anayasa değişikliği de rejim düşmanlarını azdıracak, Cumhuriyetin kazanımları elimizden kayıp gidecektir.
Bugün yaşananların sadece siyasi partilerin değil Cumhuriyete demokrasiye çocuklarının geleceğini düşünen herkesin sorunudur. Gelin birlikte olalım. Gelin Kuva-i Milliye ruhuna yeniden canlandırıp omuz omuza Cumhuriyetimize , meclisimize ve demokrasimize birlikte sahip çıkalım" ifadelerini kullandı. 
Editör: Haber Merkezi