CHP, AFİHAD VE MEDKO’yu ziyaret etti
 
CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Kemal Demirkırkan ve berberindeki heyet Afyonkarahisar İnternet Habercileri Derneği (AFİHAD) ile Medya Konseyi İl Temsilciliğini (MEDKO) ziyaret etti.
 
CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Kemal Demirkırkan, beraberinde Başkan Yardımcısı Vedat Sever ve CHP Merkez İlçe yönetim kurulu üyesi Hakan Tüplek ile AFİHAD ve MEDKO’yu ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.
SORUNLAR MASAYA YATIRILDI
AFİHAD Başkanı İsmail Ögeday, Medya Konseyi İl Başkanı Mustafa Dağhan ve AFİHAD yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette, gündemdeki konular ve internet habercilerinin sorunları masaya yatırıldı. Ziyarette internet habercilerinin sorunlarıyla ilgili bir mektubu CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan’a sunan AFİHAD Dernek Başkanı Ögeday, internet habercilerinin henüz bir resmiyete kavuşamadığını ifade etti.
İŞİNİ CİDDİ YAPANLARA BÜYÜK BİR DARBE VURUYOR


Ögeday, internet veya sosyal medya diye tabir edilen mecrada ciddi sorunların olduğunu, en kısa sürede bu alanda kanuni bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. İsmail Ögeday; “Önüne gelen herhangi bir vatandaş çok ucuz rakamlara bir domain satın alabiliyor. Aldığı domainle sağdan soldan topladığı kopyala-yapıştır haberlerle “gazeteciyim” diye ortalıkta gezmeye başlıyor. Bununla da yetinmiyor: firmalara ve siyasilere giderek reklam almaya çalışıyor. Bu da tabi bizim gibi işini ciddi yapan, gazetecilik mesleğine yıllarını vermiş, vergisini ödeyen kuruluşlara büyük bir darbe vuruyor. Bu durumdan hem bizler muzdarip oluyoruz hem de siyasiler ve reklam yapmayı planlayan firmalar muzdarip oluyor” dedi.
SORUNLAR BÜYÜMEDEN ÖNÜNE GEÇİLMELİ
Sorunların büyümeden önüne geçilmesi gerektiğini savunan Ögeday, “Çünkü bir firmaya, bir siyasi partiye reklam vermesi için onlarca kişi gidince onlarda haliyle bunalıyorlar. Kiminle, nasıl çalışacaklarını şaşırıyorlar ve ‘hangi birinize reklam vereceğiz’ şeklinde de haklı olarak serzenişleri oluyor.  Bunun dışında gazetecilik mesleğine yıllarını vermemiş, haber yazmayı, fotoğraf çekmeyi dahi bilmeyen bu tip insanlar yüzünden mesleğimiz de saygınlığını yitirmeye başladı. Bu durumların en kısa zamanda önüne geçilmesi gerekiyor” diye konuştu. 
BİLENLE BİLMEYEN BİR OLMAZ
Burada sorumluluğun kendilerine düştüğü kadar siyasilere de düştüğünü ifade eden Medya Konseyi İl Temsilcisi Mustafa Dağhan ise, “AFİHAD Başkanı İsmail kardeşimizin söylediklerine tamamen katılıyorum. Medya Konseyi, gerçi sadece internet mecraanı kapsamıyor. Yazılı, görsel ve işitsel medyayı da kapsıyor ancak internet medyasının sorunu sonuçta bizi de ilgilendiriyor. Burada aslında siyasilerin ve firmaların sapla samanı iyi ayırt etmesi lazım. Bizim gibi gazetecilik mesleğine yıllarını vermiş gerçek gazetecilerle mesleği bir çıkar unsuru, bir saygınlık kazanma mercii olarak görenleri iyi ayırt etmeleri gerekiyor. Bu işi hakkıyla, liyakatle yapan bizlerle, çıkarcı veya bilmeyen birini bir tutmak, aynı muameleyi göstermek doğru bir yaklaşım tarzı değil” dedi.
LİYAKATLİ İLE LİYAKATSIZI İYİ AYIRT ETMEK GEREKİYOR
Dağhan şunları kaydetti: “Yani ‘herkesi gönülleyeceğim ya da herkese eşit yaklaşıyoruz’ diye bir yaklaşım tarzı bizim gibi saygın kişi ve kuruluşları gerçekten üzüyor.  Bazen eşit yaklaşım tarzı adalet sağlamıyor. Adalet, liyakatli ile liyakatsızı iyi ayırt etmekte yatıyor diye düşünüyorum.   Bu minvalde bizleri ziyaret ederek, sorunlara olan duyarlılığınız dolayısıyla CHP il başkanı nezdinde tüm partililere teşekkür ediyorum. İnternet Haberciliğinin sorunlarına çözüm noktasında işbirliğine her zaman hazır olduğumuzu bilmenizi isterim. Sorunların en kısa sürede azami oranda azaltılması temennisiyle…!”
İNTERNET GAZETECİLİĞİ GELECEĞİN GÜCÜ
Anlatılan sorunları not tutarak dikkatlice dinleyen CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan da; “Gazeteciliğin ve internet haberciliğinin sorunlarına içiçe olmamız nedeniyle az-çok vakıfız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak sorunların çözümü noktasında bugüne kadar elimizden ne geliyorsa yapmaya çalıştığımız gibi bundan sonra da ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Evet; dediğiniz gibi internet haberciliği günbegün gelişen ve geleceğin gazeteciliğinin sosyal medya üzerinden olacağı düşünülen bir durumdayız. İnternet Gazeteciliği güçlü bir platform haline gelmeye başladı. Zira, internette her türlü haber hızla yayılıyor ve artık teknolojinin de gelişmesiyle birlikte daha çok okunurluğa ulaşabiliyor” diye konuştu. 
GAZETECİ KÖKENLİ VEKİLLERE İLETİLECEK
Demirkırkan, “Biz bunun farkındayız ancak bazende bilgi kirliliğine neden olabiliyor. Sizin de söylediğiniz gibi İnternet Medyacılığı Yasasının biran önce çıkarılması ve önemli düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Bunun için ben notlarımı aldım. Konuları özellikle gazeteci kökenli milletvekillerimize iletceğim. Hatta bununla ilgili milletvekillerimizin ve sizden temsilcilerin olduğu bir toplantı da ayarlamaya çalışacağım. Böylece bu sorunları birinci ağızdan iletme ve masaya yatırma durumu da olur. Bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi olarak ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.    
 
Editör: Haber Merkezi