Çetingül ve Tetik Şed kuşatma törenine katıldı
 
Ahilik haftaları kutlamaları nedeni ile İmaret Camii avlusunda gerçekleştiren Şed kuşatma törenine AK Parti İl Başkanlığı adına İl Sekreteri Sabri Çetingül ile İl Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Ali Tetik katıldı.
 
 22-27 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik haftası yoğun bir katılım ile İmaret Camii avlusunda düzenlenen Şed kuşatma töreni ile yapıldı. Törene AK Parti İl Başkanlığı adına İl Sekreteri Sabri Çetingül ile İl Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Ali Tetik katıldı. Şed kuşatma törenini il protokolü, esnaf temsilcileri ve vatandaşlarla birlikte izleyen Çetingül ve Tetik, Şed kuşatma ile ilgili yapılan canlandırmayı pür dikkat takip etti. Tören sonrası açıklamalarda bulunan İl Sekreteri Sabri Çetingül, Ahilik geleneğinin gelecek kuşaklara da aktarılması gerektiğini söyledi.
 
KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ
Ahiliğin kardeşlik ve doğruluk anlamına gelmesinin ne kadar önemli olduğuna değinen İl Sekreteri Çetingül, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü; “Bu gün burada kültürel değerlerimizin yaşadığını görüyoruz. Bilindiği gibi Ahilik esnaf ve sanatkarımız için ne kadar önem arz ediyor ise hayatımız içinde o kadar önemli. Çünkü Ahiliğin kavramında doğruluk ve kardeşlik yer alıyor. Bu doğrultu da yüzyıllardır süre gelen bu geleneğin devam etmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması adına bu tür törenlerin yapılmasının faydalı olacağını düşünüyorum. Kültürel değerlerimize bu şekilde sahip çıkmalıyız. Bu nedenle esnaf ve sanatkarımızın Ahilik haftasını parti teşkilatım adına kutluyor, bol kazançlar diliyorum.” Şed kuşatma törenine İl Sekreteri Çetingül ile birlikte katılan İl Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Ali Tetik, kültürel değerlerin yaşatılmasından yana olduğunu ifade etti.  
Editör: Haber Merkezi