Cephanelik Patlamasında Şehit Düşen 25 Askerimiz Törenle Anılacak

Afyon'da 5 Eylül 2012 tarihinde meydana gelen mühimmat patlamasında şehit düşen 25 asker, ailelerin de katılacağı törenle anılacak.

 5 Eylül 2012'de Afyonkarahisar Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlasında meydana gelen mühimmat depo patlamasında 2'si astsubay, 2'si uzman erbaş, 21'i er olmak üzere 25 asker şehit olmuştu. Olayda ayrıca, 4'ü asker 8 kişi de yaralanmıştı. Olayın ardından geçen 3 yıl içerisinde Eskişehir 1. Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde dava açılmıştı. Açılan davada o dönemde kışlada görevli olan subayların yargılanmasına devam edilirken, patlamanın yıl dönümünde olayda şehit olan askerler yarın kışla önünde gerçekleştirilecek törenle anılacak. Törenle ilgili İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine bilgi veren Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, acının yıl dönümünde 25 askerin olay yerinde anılacağını ifade etti. Programın sabah saatlerinde başlayacağını aktaran Başkan Kumartaşlı, "Törende ilk etkinlik ailelerin oğullarının vefat ettiği depo önüne götürülmesi ile başlayacak. Aileler burada çocukları adına çelenk sunacaklar. Ardından öğlen saatlerinde patlamanın olduğu kışla yakınında bulunan Deper Sultan Camiinde şehit askerler için Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından mevlid-i şerif okutulacak ve öğlen namazı kılınacak. Ardından şehit askerlerin hayrına yemek ikramında bulunulacak" diye konuştu.

"AİLELERİMİZİN ACILARINI BİR KEZ DAHA PAYLAŞACAĞIZ"

 Başkan Kumartaşlı, tören için 25 şehit askerin ailesine tek tek haber verildiğini ve törene ailelerden yaklaşık 75 kişinin katılmasının beklendiğini de belirtti. Başkan Kumartaşlı, bu yılki töreninde geçmiş yıllarda olduğu gibi Afyonkarahisar Valiliği, belediyesi, İl Garnizon Komutanlığı ve dernek aracılığı ile organize edildiğini hatırlatarak, "Acının yıl dönümünde yine aynı yerde, patlamanın olduğu bölgede ailelerimizle bir araya gelecek ve acılarını bir kez daha paylaşacağız. Bizler dernek yönetimi olarak şehit askerlerimizin ailelerini en iyi şekilde ağırlamak için uğraş vereceğiz. Biliyoruz ki ateş önce düştüğü yere yakar, ancak bizler gerçekleştireceğimiz törenle ailelerimizin acılarını bir nebzede olsa hafifletme gayreti içerisinde olacağız. Patlamada şehit düşen 25 askerimizle birlikte vatanımız ve bayrağımız için hayatını kaybeden bütün şehitlerimizin Allah mekanını cennet etsin" dedi.

 BÖLGE HALKI KIŞLANIN TAŞINMASI İSTİYOR

Öte yandan, patlamanın ardından kışlanın bulunduğu civardaki yerleşim yerlerinde geçtiğimiz yıla kadar, başta el bombası olmak üzere çok sayıda patlamamış mühimmat bulunmuştu. En son 2014 yılında toprağın altından çıkmaya devam eden mühimmatlar İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından toplanarak kontrollü şekilde patlatılmıştı. Olayda özellikle Ataköy ve Kışlacak mahallelerindeki binalarda büyük çapta maddi hasar meydana gelmişti. Patlamanın ardından bölge halkı ise kışlanın başka bir yere nakledilmesi konusunda çeşitli girişimlerde bulunmuştu. Ancak şu ana kadar konu ile ilgili fiziki herhangi bir girişim olmadığı biliniyor

Editör: Haber Merkezi