Cansuyu’nda​n kırtasiye-​giysi desteği
 2014-2015 Eğitim Öğretim sezonunun açılmasıyla okullarımız CAN'ına(!) kavuştu.
     Yeni sezonun çalan ilk ziline bağlı olarak, öğrencilerimizin temel ihtiyaçlarından olan kırtasiye ihtiyaçları da yeşerdi. Ekonomik durumu iyi olanlar için sorun olmasa da, durumu iyi olmayan ve bu nedenle çocuklarının kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayamayan veliler için sorunlar güncelliğine kavuştu. İşte bu aşamada "Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma derneği", velilerimize kol-kanat oluyor.
 Evlatlarının gerek giyim ve gerekse kırtasiye ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağı konusunda kara kara düşünen veliler, Cansuyu Afyonkarahisar İl Temsilciliğinin yapmış olduğu çalışma ile bir nebze olsun nefes almış oldu. Dernek tarafından öğrenciler için hazırlanılan ve içerisinde; "çanta-kalem-defter-boya kalemleri-cetvel/pergel tk. vb." gibi kırtasiye malzemelerinin yer aldığı paket, ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.
 "Kırtasiye zili"
Cansuyu Afyonkarahisar İl Temsilciliğinin çalışması sonucu ile evvelden tespitleri yapılan, okulların açılması ile derneğe çağrılarak emanetleri kendilerine teslim edilen öğrencilerin, oldukça mutlu oldukları gözlemlendi. Çalışmadan dolayı duygularını dile getiren veliler; "Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bizler için gerçekten Cansuyu oldu. Çünkü, ekonomik durum nedeniyle evlatlarımızın ihtiyaçlarına nasıl cevap vereceğiz diye sıkıntılıydık. Okulların açılmasıyla çalan ilk ziller gibi telefonumuzun da zili çaldı, açtığımızda Cansuyu tarafından arandığımız ve çocuklarımız ile beraber en kısa zamanda dernek il temsilciliğine gelmemiz gerektiği söylendi. Derneğe vardığımızda, çocuklarımızın kırtasiye ihtiyaçları ve yanı sıra ayakkabı ve elbise ihtiyaçları karşılandı. Allah razı olsun" diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.
 
 
    
     "Varlığımıza sahip çıkmalıyız"
 
 
     Konuya dair bir açıklama yapan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İl Temsilcisi Mehmet Demir; "velilerimizin ekonomik durumları aşikardır. İhtiyaçlarını karşılayabilen var, karşılayamayan var. İşte bu aşamada bizlere önemli vazife düşüyor. Ekonomisi zayıf olan aileleri tespit ederek onlara bir şekilde yardım etmeliyiz. Çocuklarımız için elimizde olan imkanları gücümüzün yettiğince seferber etmek zorundayız. Çünkü onlar bizim istikbalimiz. Yarınımızın ne kadar sağlam ve kadim olmasını istiyorsak, şimdiden çocuklarımızın eğitim-öğretimine önem vermeliyiz. 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılı tüm öğrenci ve eğitimcilerimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Editör: Haber Merkezi