Cansuyu’dan  Halep’e Yardım

Cansuyu Derneği Afyonkarahisar Temsilciği, Halep’te yardım bekleyenleri yalnız bırakmadı. Toplamda, hayırseverler vasıtası ile toplanan 2 TIR yardım,  03.01 2017 tarihinde Halep’e ulaştırılmak üzere yola çıktı. Bu gün itibariyle yola çıkan konvoy Halep’e ulaşmıştır. Cansuyu ekipleri tüm İllerdeki Temsilciklerinden gelen gıda ve giyimden oluşan malzemeleri Halep’li kardeşlerimize dağıtmaya başlamışlardır.   Yapılan yardımın içeriği ile ilgili olarak bilgi veren, Cansuyu Derneği Afyonkarahisar Temsilcisi Mehmet Demir, şu ifadelere yer verdi;
“Allahın izni ile Afyonkarahisar’dan toplamda iki tır dolusu yardım malzemesini, Halep’te mağdur olan kardeşlerimiz için uğurladık. Kısa süre içerisinde, hayırseverlerimiz ile birlikte yaptığımız yardımlar Oradaki yardıma muhtaç olan kardeşlerimize ulaşmış ekiplerimiz şu anda yardım malzemelerini dağıtmaktadırlar.
Afyonkarahisar’dan göndermiş olduğumuz ilk TIR’ın tamamı un idi, sebebine gelince bu kardeşlerimizin ihtiyaç önceliği ekmektir. Bu nedenle bizler bunu göz önünde bulundurarak, bir TIR dolusu unu hazırladık. Ardından ikinci TIR da ise, tamamen karışık olarak, hazırlanan yardım TIR’ımızın içerisinde ise, başta gıda kolileri, battaniye, 367 çift çizme ve bot, 117 çift ayakkabı, 213 paket çocuk bezi, 28 kutu cici bebe, 253 adet erkek gömlek, 1689 adet hırka, 607 adet kazak, 1183 adet pantolon, 48 adet kaşe ve kaban, 324 adet mont, 20 adet mont ve kazak, 70 adet etek, 106 adet takım elbise, 100 adet ceket, 25 kg zeytinyağı, 6000 adet hazır çorba, 216 adet eldiven, 204 adet çorap, 5 çuval(25kglık) pirinç, 132 adet şişme yelek, 159 adet penye, 6 adet bayan kışlık penye, 206 adet süveter, 1 adet şişme kaban, 20 adet eşarp yazma, 29 adet pijama takımı, 6 adet eşofman, 2 adet gelinlik, 11 adet bayan takım, 5 adet pardesü, 10 adet terlik, 41 adet kız ikili takım, 2 adet kot pantolon ve temel ihtiyaçlardan oluşan bir yardım TIR’ını buradan beraberce dualarla uğurladık.
 
 İlk TIR’ımızda 22 ton un ve ikinci TIR’ımızda ise 25 ton gıda ve giyim giyimden oluşan yardımı bu kardeşlerimize hayırseverlerimiz aracılığı ile gönderdik. Buradan yapılan bu yardıma vesile olan az veya çok kimler varsa tüm hayırseverlerimize candan ve yürekten teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun.
Burada Peygamber Efendimiz ( SAV)’in bir Hadis-i Şerifini de hatırlatmadan geçemeyeceğim. “komşusu aç iken, tok yatan bizden değildir” düsturu ile hareket etmek gerekir. Şimdiden Allah tüm yardım edenlerden tekrar razı olsun. İnşallah ihtiyaç devam ettiği sürece yapacağımız yardımlarımız devam edecektir.” Dedi.
 
 
Editör: Haber Merkezi