CANSUYU ve AGD’DEN, MÜLTECİLERE YARDIM KAMPANYASI

 Suriyede yaşanan katliamlardan canlarını kurtarmak için; evini-barkını-vatanlarını bırakarak, kaçmak zorunda kalan ve ülkemize sığınan, suriyeli kardeşlerimizin yerleşim ve yaşam hakları, Valiliğimize bağlı olarak İl Göç İdaresi nezdinde denetim altındadır.

      İçler acısı durumda yaşamaya çalışan mülteci kardeşlerimizin ilimizde çalışma hususunda açık kapı bulamamış olması, hayat mücadelelerini bir o kadar daha zor hale getirmektedir.

      Bu bağlamda Cansuyu yardımlaşma ve dayanışma derneği olarak bir basamakta bizim oluşturmamız gerektirdiği kanaatiyle; Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar şube başkanlığı ile istişareye geçtik.

      AGD şube başkanımız sayın Mevlüt Üyümez kardeşimiz ve ekibiyle yaptığımız müzakere sonrası; mülteci kardeşlerimizin “gıda ve giyim” ihtiyaçları noktasında bir adım atmayı kararlaştırdık.

      Cansuyu tahkikat heyeti ve AGD şube başkanlığı ekibi ile, acil manada gıda ihtiyacı olan ailelerimizin tesbitlerini yaptık. Yaptığımız tahkikatlar sonrası, ilimizde bulunan 1.100 mülteci kardeşimizden, acil manada ihtiyaca haiz 450 kişinin olduğunu tesbit ettik. Çalışmalarımızın ilk gününde toplamda 144 nüfustan oluşan 18 aileye gıda yardımı yaptık.

      Giyim ihtiyacı olan mülteci kardeşlerimizden 76 kişiye de; “ayakkabı yanı sıra, kazak-mont-pantolon-gömlek vb. tekstil ürünlerinden oluşan toplamda 475 kalem giysi desteği sağladık. bu bağlamda 6 çocuğumuza da; kalem-silgi-defter-boyama kalemlerinden oluşan 123 parça kırtasiye malzemesi hediye ettik. Yardım çalışması kapsamında şu an itibariyle 220 kişinin ihtiyacına destek verdik

     Mülteci kardeşlerimizin ihtiyaçlarının temini noktasında Cansuyu ve AGD olarak çalışmalarımız hızla devam etmektedir.

      Yapılan bu çalışmalar biliyoruz ki, derin yaraların kapanmasını sağlamayacaktır. lakin, 'açık bir yaraya da sen merhem ol' iç güveniyle yaptığımız bu rahmani çalışmaların, huzur noktasında olumlu basamaklar oluşturacağından hiç şüphemiz yoktur.

      Cansuyu ve AGD olarak ilimizde başlattığımız bu çalışmalarda, gerek gıda ve gerekse giyim konusunda bizlerden desteklerini esirgemeyen Afyonkarahisarımızın muhterem esnafları ve hayırseverlerine can-ı gönülden şükranlarımızı sunuyoruz. 
Editör: Haber Merkezi