CAMİLERDEN SONRA OKULLAR DA DEZENFEKTE EDİLİYOR
 
BELEDİYE 130 EĞİTİM KURUMUNU DEZENFEKTE EDECEK
 
                Afyonkarahisar Belediyesi, cami ve türbelerin ardından okulların da dezenfekte edilmesi için kolları sıvadı. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından il merkezindeki tüm okulların dezenfekte edileceği uygulamanın startı Kasımpaşa İlkokulu'ndan verildi.     
 
                İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve Temizlik İşleri Müdürü Serhat Düzağaç ile birlikte uygulamanın tanıtımını yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, özellikle kış aylarında virüs ve bakterilerden kaynaklı grip ve benzeri hastalıkların önüne geçmek amacıyla bu yıl ilk kez okulların da dezenfekte edileceğini söyledi.
 
                ÖZEL KİMYASALLAR VE CİHAZLAR KULLANILIYOR
 
                Kasımpaşa İlkokulu'ndan başlatılan çalışmanın il merkezindeki tüm okullarda uygulanacağını belirten Başkan Burhanettin Çoban, "Özel kimyasallar ve cihazlar kullanılarak yapılan bu dezenfekteyle okullardaki virüs ve bakteri gibi bulaşıcı tüm etkenler ortadan kaldıracak. İl merkezindeki tüm ilk, orta ve lise dengi okulları dezenfekte etmeyi amaçlıyoruz. İnşallah insandan insana bulaşan hastalıklar bu sayede önlenmiş olacak. Emeğe geçen herkesi tebrik ediyor ve bu çalışmanın tüm il ve ilçelere örnek olmasını diliyorum" dedi. 
 
                GRİBAL ENFEKSİYONLARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK
 
                Temizlik İşleri Müdürü Serhat Düzağaç ise kullandıkları dezenfekte ilacının; bakteri, virüs, mantar ve benzeri mikroorganizmalara karşı etkili olduğunu söyledi. Bu sayede kış aylarında yaygın olarak görülen gribal enfeksiyonların önüne geçmeyi hedeflediklerini kaydeden Serhat Düzağaç, bu yıl 120 camii ile birlikte; 9'u anaokulu, 48'i ilkokul, 34'ü ortaokul, 32'si lise ve 7'si bilgi evi olmak üzere toplam 130 eğitim kurumunda dezenfekte çalışması yapacaklarını ifade etti.
 
Editör: Haber Merkezi