Büyük Taarruz'u Pedal Basarak Kutladılar
BBüyük Taarruz'un 92. Yıldönümünde Afyon'dan bisikletleri ile yola çıkan doğaseverler, 940 kilometrelik yolu 15 günde kat ederek İzmir'e ulaştı. Uluslar arası 118 U Lions Yönetim Çevresi organizasyonu ila gerçekleşen "Büyük Taarruz Tarih ve Doğa Turu" na katılan sporcular yol boyunca şehitlikleri, anıtları ve turistik bölgeleri de ziyaret etti. İzmir Konak Meydanı'nda turlarına son veren sporculara 118 R Lions Yönetim Federasyonu tarafından tören düzenlendi, madalya verildi. İzmirli bisiklet severler de sporculara İzmir turunda eşlik edip destek oldu.
26 Ağustos 2014 tarihinde Afyon Dumlupınar'da gerçekleştirilen resmi törenle bisiklet turuna başladıklarını belirten organizasyon sorumlusu Osman Kutlu"Geçtiğimiz yıllarda aynı yolu yürüyerek geçmiştim. Bu yıl bisiklete meraklı sporcularla yola çıktık. Yol boyunca büyük önder Atatürk'ün geçtiği yerlerde konakladığı evleri ve şehitlikleri de ziyaret ettik. Yol boyunca büyük ilgi ve destek gördük. Yakın tarihimizin akışını adeta yaşadık. Ayrıca doğal ve turistik güzelliklerimizi gördük. Yol boyunca yaşadıklarımızı sürekli fotoğrafladık. Unutamayacağımız güzellikler yaşadık" dedi.
9 Eylül İzmir'in Kurtuluş Günü Belkahve'de düzenlenen resmi törene de katılan ekip, daha sonra grup olarak İzmir'e girdi. İzmir'de şehitlik ziyaretinde bulunup önemli bölgeleri de gezen sporcular, turlarını Konak Meydanı'nda düzenlenen törenle sona erdirdi. 15 gün süren bisiklet turunun dünyadaki en uzun soluklu turlardan biri olduğunu önesüren Osman Kutlu, gelecek yıl daha kalabalık grupla aynı turu tekrarlamak istediklerini söyledi.
Editör: Haber Merkezi