“BU BİR REJİM DEĞİŞİKLİĞİ DEĞİLDİR
 
Anayasa değişikliğinin rejim değişikliği olmadığını söyleyen İl Başkanı Yurdunuseven, “CHP’nin iddia ettiğinin aksine bu bir rejim değişikliği değildir. Özellikle vurgulayarak söylüyorum; Bu bir rejim değişikliği değildir. Rejimimizin adı 1923 yılında konulmuş Türkiye Cumhuriyeti Devletidir” dedi.
 
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, parti binasında düzenlenen haftalık basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu ve Mustafa Ötken ile birlikte gazetecilere parti çalışmaları ve gündeme dair açıklamalarda bulunan İl Başkanı Yurdunuseven, rahatsızlanarak anjiyo alan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a geçmiş olsun temennisinde bulundu. Başkan Çoban’ı ziyaret ettiklerini sağlık durumunun iyi olduğunu vurgulayan Yurdunuseven, “Başkanımız Burhanettin Çoban’a tekrar geçmiş olsun diliyoruz” dedi.
 
MİLLİ ŞAİRİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ
Vefatının 80 yıldönümünde milli şair, dava adamı Mehmet Akif Ersoy’u saygı ve rahmet andıklarını belirten İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven şöyle konuştu; “Milli şairimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Onun söylediği gibi Allah bu millete bu devlete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın diyoruz. Geçtiğimiz hafta Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve İl Yönetim Kurulumuzun faaliyetleri oldu. Kadın kollarımız tarafından öğrencilere hediyeler takdim edildi. Önümüzde ki 1 Ocak akşamı da Mekke’nin fetih yıldönümü. Mekke fethinin 1386’ncı yılı inşallah Alemi İslam’a, ülkemize, milletimize hayırlı olur.”
 
YATIRIMLARIMIZA DEVAM EDİYORUZ
Son 6 ayda AK Parti hükümetinin yaptığı faaliyetlere kısaca değinen İl Başkanı Yurdunuseven, Orhan Gazi Köprüsü açılışı, Yavuz Selim Köprüsünün açılışı akabinde dünya çapında büyük bir proje olan Avrasya tüneli açılışı, son olarak Ilgaz tüneli açılışı yapıldığını belirtti. Yurdunuseven, “Son altı ayda hele hele 15 Temmuz kalkışmasından sonra ekonomimizin halini çok iyi durumda olduğumuz görülüyor. Dünya ekonomisinin ne halde olduğunu çok iyi biliyoruz. AK Parti hükümeti olarak yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bu da bizim hükümetimize olan güvenin, devlete ve millete güvenin, yatırımcıların hükümete güveninin açık ve net göstergesidir” diye konuştu.
 
ONLAR KONUŞUR AK PARTİ YAPAR
İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, İstihbarat anlamda kullanılacak olan Göktürk-1 uydusunun haberleşme hizmetleri noktasında fırlatıldığını belirterek, bunların ekonominin güvenilirliğini gösterdiğini söyledi. Yurdunuseven, açıklamasına şöyle devam etti; “Hükümetimize de yaptığı çalışmalardan dolayı başarılarının devamını diliyoruz. Ekonomimizin iyi gitmesi nedeniyle içeride ve dışarıda ki şer güçler boş durmadı. Dolar ve ekonomimizle ilgili birkaç faaliyette bulundular. Elhamdülillah onu da çok net ve rahat atlattığımız kanaatindeyiz. Dolarda ki dalgalanma ve ekonomi üzerinde ki oyunda elhamdülillah boşa çıktı. AK Parti söz verir ve yerine getirir. Onlar konuşur AK Parti yapar diyoruz.”  
 
SİSTEM ÜZERİNDEKİ TIKANIKLIK GİDERİLECEK
Anayasa değişikliği ile ilgili kısa bir değerlendirme yapan İl Başkanı Yurdunuseven, “Anayasa Komisyonunda yaşananlara bizzat şahit oluyorsunuz. CHP bunu önüne ket vurmak istediğini görüyorsunuz. Bu devlete millete yapılan bir yanlıştır. Çünkü artık Türkiye Cumhuriyeti devletinde bir sistem sorunu vardır. CHP’nin iddia ettiğinin aksine bu bir rejim değişikliği değildir. Bunu vurgulayarak söylüyorum; Bu bir rejim değişikliği değildir. Rejimimizin adı 1923 yılında konulmuş Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Sistem üzerinde ki tıkanıklığın giderilmesi için anayasa değişikliği yapılması gerekli” dedi. İl Başkanı Yurdunuseven, konuşmasına gazetecilerin sorularını yanıtlayarak devam etti.  
 
Editör: Haber Merkezi