BORUSAN HOLDİNG AFYON’DA TOPLANDI
 
Merhum hemşehrimiz Asım Kocabıyık’ın kurucusu olduğu Borusan Holding’in üst yönetimi Afyonkarahisar’da toplandı.
 
2012 yılında kaybettiğimiz hemşehrimiz Asım Kocabıyık’ın, temellerini 1944 yılında attığı ve bugün Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından birisi olan Borusan Grubu’nun doğduğu topraklara ilgisi devam ediyor.
Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık’ın öncülüğünde ilimizde bir araya gelen yönetim kademesi hem şirketin Afyonkarahisar’da ki yatırımı olan Tazlar Tarım İşletmesini yerinde görmek hem de Afyonkarahisar’ın tarihi, kültürel değerlerini tanımak amacıyla böyle gezi tertip ettiklerini belirterek rahmetli Asım Kocabıyık’ın her zaman doğup büyüdüğü topraklardan bahsettiğini ifade ettiler.
 
2 gün süren programda Ahmet Kocabıyık, CEO Agah Uğur ve gruba bağlı şirketlerin yöneticileri, Alan Kılavuzu Hasan Özpunar’ın rehberliğinde Kocatepe, Mevlevihane, Frig Vadisi gibi ilimizin tarihi mekanlarını görüp tanıma imkanı buldular.
 
Araştırmacı Hasan Özpunar kendi koleksiyonunda bulunan merhum Asım Kocabıyık’ın çocukluk fotoğrafını Ahmet Kocabıyık’a hediye ederken oğul Kocabıyık’ın duygulandığı görüldü.
Borusan Holdingin ata toprakları olan Afyonkarahisar’a ilgisinin eksilmediğini belirten Ahmet Kocabıyık Tazlar Köyü’nde organik tarım ve hayvancılığa yönelik olarak bir işletme kurduklarını söyledi.

Burcu Aydın
Editör: Haber Merkezi