BOLVADİN’DE BİRLİK VE BERABERLİK YEMEĞİ DÜZENLENDİ

AK Parti Bolvadin ilçesi 5. Olağan Kongresi öncesi delegelere birlik ve beraberlik yemeği verildi. Yemekte konuşan İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, makam ve mevkilerin gelip geçici olduğunu belirterek, “Önemli olan ise birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak başarmaktır” dedi.

Bolvadin ilçesinde 5. Olağan kongre öncesi delegelere yönelik düzenlenen birlik ve beraberlik yemeği yoğun bir katılımla gerçekleşti. Öğretmenevi lokalinde düzenlenen birlik ve beraberlik yemeğinde konuşan İlçe Başkan adayı Halil İbrahim Sevim, kırgınlık ve küskünlüğün bir kenara bırakılarak birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. Başkan adayı Sevim, “Hepinizin bildiği gibi 1,5 aylık bir süreç içerisinde 5. Olağan Kongremizle ilgili çalışmalarımız sürüyor. 19 Kasım 2014 günü sizlerin, İl Yönetimimizin teveccühü ve Genel Merkezimizin desteği ile ilçe başkan adaylığı görevi şahsıma tevcih edildi. Bundan sonraki süreçte partimizin birlik ve beraberliğinin sağlanması adına çalışmalar yürüttük. Uzlaşmacı tavrımızı bundan önce olduğu gibi bundan sonrada sürdüreceğiz. Çünkü bu parti hepimizdir. Bizim bölünmeye değil birlik olmaya ihtiyacımız var” diye konuştu.

 

SİYASİ İSTİKRAR EKONOMİYİ OLUMLU ETKİLEDİ

 

Birlik ve beraberlik yemeğinde konuşan İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, siyasi istikrarın sürdürülebilmesindeki nedenlerden birisinin birlikte hareket etmek olduğunu söyledi. Yurdunuseven, konuşmasında şu sözlerle değindi; “Bu istikrar, bu büyüme ve bu birliktelik devam etsin istiyoruz. Bu nasıl olacak? Bildiğiniz gibi önümüzde bir seçim var. Bolvadin ilçemizden yüzde 90 bekliyoruz. Türkiye’de yüzde 60’ı zorlamak istiyoruz. Bununda olacağına kanaat getiriyoruz. Çünkü, bu millet Bolvadinliler ve Afyonkarahisar’lılar çok kadirşinas insanlar. 2002 öncesini ve sonrasını rahatça görebiliyorlar. Elhamdülillah hükümetlerimize güven tam. En son yapılan anketlere göre bu gün seçim olsa AK Parti’nin alacağı oy 49,2’dir. AK Parti güçleniyor, büyüyor, 2015 seçimlerinde yüzde 55’si zorlayacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak bu oranlara birlikte ulaşacağız. Eğer yüzde 54 alırsak 367 milletvekili sayısını sağlıyoruz. Bu sayıyı sağladığımızda Anayasayı değiştirebilme sayısına ulaşabiliyoruz. Bizim sivil anayasayı en kısa sürede yerine getirmemiz lazım. Bu özgürlüklerin ve bu durumun, bu büyümenin ve bu istikrarın devam için öncelikle sivil anayasa gerekiyor. Sivil anayasayı Allah izin verirse sizlerin oylarıyla sağlayacağız.”

 

MUHALEFET 2002 ÖNCESİNE BAKSIN

 

2002 yılı öncesi Türkiye’deki istikrarsızlık ekonomiyi önemli oranda etkilediğini söyleyen İl Başkanı Yurdunuseven, AK Parti hükümetleri öncesi atılın bir temelin birkaç defa daha atıldığını hatırlattı. Yurdunuseven, “2002 yılından sonraki AK Parti hükümetlerinin dönemlerine bakıyorsunuz. Bir gölet veya barajın yapılması 18 ile 20 aydır ve maliyeti de 4 Milyon TL’dir. Ortalama onda bir fiyatınadır. Bizden önceki iktidarlar döneminde bir yere atılan temel daha sonra 3 veya 5 kere daha atılıyor. Atılan her temelde maliyet yükseliyor. Bu gün 4 Milyon TL’ye mal olan bir gölet veya baraj bizden önce nerdeyse 40 Milyon TL’ye mal oluyordu. Bu gün Allah’a hamdolsun ki onda bir fiyatına yerine getiriyoruz. Biz bu konuda ne söz verdiysek onu yerine getiriyoruz. Askeri ücrete bakın. 2002’deki askeri ücret birim baza alınırsa bu günkünün 2,5 veya 3 katını veriyor. Baktığımızda o günkü baz bir ise bu günkü baza göre daha fazlasını veriyor. Muhalefetin söylediği gibi askeri ücretli eziliyor veya bir şey alamıyor gibi bir şey yok. Sistem ve istatistikler belli o gün 1 lira veriyorsa aynı bedel üzerinden 3 lira veriyoruz. Emekliye verdiğimiz yeterli mi tabi ki değil. Ama bir bütçe var ve buna dikkat etmemiz gerekiyor. 2002 öncesi emekli ve Bağ-kurluya bir lira veriyorsak şimdi ise 4,5 lira veriyoruz. Bunların hepsi AK Parti hükümetinin rantçıların önünü kesmesiyle oldu. Biz istiyoruz ki bu rantçıların önü kesilmeye devam etsin” dedi. Yapılan konuşmaların ardından İl Başkanı Yurdunuseven, delegelerle teker teker tokalaştı. Yemeğe Yurdunuseven’in yanı sıra İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu, Mustafa Açıkgözoğlu, Ahmet Yeşilırmak ve Sabri Çetingül ile İl Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Sezen ve Mustafa İsmail Genelioğlu, İlçe Başkan adayı Halil İbrahim Sevim ve çok sayıda delege katıldı.

Editör: Haber Merkezi