Bolvadin' de Tarıma Dayalı İhtisas OSB Kurulmasında Sona Gelindi.

Yakın bir zamanda yatırıma başlanacak olan, Türkiye’de tek ve diğer illere de örnek olacak bir çalışma olan Bolvadin Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi  hakkında Valimiz Hakan Yusuf Güner makamında bir basın açıklamasında bulundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap’ın hazır bulunduğu basın açıklaması sırasında kendisinin ve ilimiz için çok önemli olduğu ve kurulumu aşamasında ciddi girişimlerde bulunduğunu ifade eden Valimiz Hakan Yusuf Güner Bolvadin Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin  kurulmasında sona gelindiğini belirtti.

İlk olarak kurulacak olan Bolvadin Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi  hakkında bilgiler veren ve yaklaşık 2 bin 850 dekar alanda projenin uygulanacağını hatırlatan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap; “Bolvadin İlçemizde uygun görülen bu yerin bakanlıklar nezdinde mevzuat gereği oluşturulan komisyonca uygun görülmesi gerekmekteydi. Bu maksatla bakanlığımız ve diğer ilgili bakanlıklarla birlikte Bolvadin Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan yer seçimi komisyonunca gerçekleştirilen toplantıda seçilen yerin uygunluğu noktasında mutabakat sağlandı. Bu aşamadan sonra Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi  tüzel kişiliği kazandırılarak ve yatırımlara başlanması planlanmaktadır. Yakın bir dönemde yatırıma başlanacak olan Bolvadin Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesi kendi içinde aynı zamanda işletmelerinin kaba yem ihtiyacını karşılamak üzere planlandığından bu özelliği ile Türkiye’de ilk ve tek örnek olacaktır. Bu projeyle 48 adet 100 başlık, 19 adet 250 başlık olmak üzere 67 adet besi işletmesi kurulması planlanmakta olup, yılda toplam 9550 adet büyükbaş hayvanın beslenmesi planlanmaktadır.”dedi.

Daha sonra söz alan Valimiz Hakan Yusuf Güner; “Afyonkarahisar et ve et ürünlerinin üretimde çok önemli illerden birisidir. Hatta İstanbul’un et ihtiyacını Afyonkarahisar karşılıyor desek doğru olur. Afyonkarahisar denilince sadece akla sucuk gelse de, Afyonkarahisar’da et üretimi, et sektörü başlı başına bir alandır. Bu anlamda şehrimizde buna yakışır bir Hayvancılıkla alakalı OSB bölgesi yok. Hayvancılık OSB’nin olması demek hayvancılığın bir arada disiplinli bir şekilde yürütülmesi, faaliyetlerin kontrol altına alınması, modernizasyon sistemine daha hızlı bir şekilde geçilmesi ve bir takım fabrikasyon sistemlerin en etkin bir biçimde kurulması demektir. Allah nasip ederse ilimizde Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi‘ni kuruyoruz. Bu anlamda yerini belirledik. Çerçevesini belirledik, bakanlıkla da temaslarda bulunduk. İnşallah önümüzdeki günlerde işlemleri başlatacağız. Bu önemli hizmet Afyonkarahisar’da ve Türkiye’de ilk olacak. Bu anlamda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün, Bakanlığımızın, üreticimizin, yerel yönetimler ile Kaymakamımızın çok ciddi katkıları var. Bu önemli olayın bizim zamanımızda hayata geçirilmesi benim çok önemsediğim bir durumdur. Bu yörede hayvancılığın geliştirilmesi açısında çok ciddi ve hummalı bir çalışmanın içerisine girdik ve sonuna kadar takip ettik. Şimdi bakanlıktan gelindi yer seçimi yapıldı. Bundan sonrada bu işin takipçisi olacak ve bu Afyonkarahisar’a çok önemli katkılar sağlayacak Bolvadin Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin tamamlandığı güne kadar takipçisi olacağız. Bolvadin Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi içerisinde sanayi tesisi olarak et kombinası, yem fabrikası ve gübre fabrikasının kurulması hedeflenmektedir. Proje tamamlandığında 367 kişiye istihdam sağlayacak olup, projenin toplam maliyeti 18 milyon 304 bin TL olarak öngörülmektedir. Ben buradan tüm hemşerilerimize ve ülkemize Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”dedi.

Editör: Haber Merkezi