“BİZ HER ZAMAN ‘YAŞASIN CUMHURİYET’ DİYORUZ”
 
Cumhuriyetin temelleri 1923’te atıldığını söyleyen İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “Hiçbir şekilde diğer muhalefet partinin söylediği gibi bir rejim değişikliği söz konusu değildir. Biz her zaman şunu söylüyoruz ki Cumhuriyetimiz 1923’te temelleri atılmış ve inşallah ebediyete kadar devam edecek bir sistem ve rejimdir. Biz ‘Yaşasın Cumhuriyet’ diyoruz” dedi.
 
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, İl Başkan Yardımcıları Ahmet Yeşilırmak, Hüseyin Tutumlu ve Mustafa Ötken ile birlikte haftalık basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Parti çalışmaları ve gündeme dair açıklamalarda bulunan İl Başkanı Yurdunuseven, “Parti çalışmalarımız kapsamında ev ziyaretlerine devam ediyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi bir seçim bittiğinde ertesi gün seçim olacakmış gibi hazırız. Referandumdan iyi bir sonuçla çıkacağımızdan eminim. Ayrıca Afyonkarahisar Devlet hastanemizde ilk defa açık kalp ameliyatı yapıldı. Bu da Afyonkarahisar’ın nerelere geldiğini göstermek için önemlidir. Başta Genel Sekreterimiz olmak üzere doktorlarımıza ve bu ameliyatı gerçekleştiren tüm personeli kutluyorum. Afyonkarahisar için çok ciddi adımdır” diye konuştu.
 
ÖNEMLİ BİR TOPLANTI DÜZENLENDİ
Afyonkarahisar’da hafta sonu ‘Anayasa Çalışmaları ve Hükümet Sistemi’ konulu bir toplantı gerçekleştiğini dile getiren İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, açıklamasına şöyle devam etti; “Bildiğiniz gibi geçen hafta TBMM’de Anayasa değişikliği ile ilgili 2. Tur yapılarak, değişiklik kabul edildi. Cumhurbaşkanımıza incelenmek üzere gönderildi. Öncelikle bu Anayasa değişikliğinin vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Bununla ilgili olarak Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’nun riyasetinde ‘Anayasa Çalışmaları ve Hükümet Sistemi’ konulu toplantı gerçekleştirdik. Üniversitelerden Anayasa profesörleri, partimizden de Anayasa Komisyonu Başkanımız Sayın Mustafa Şentop, Anayasa Komisyonu eski Başkanı Burhan Kuzu ve Abdülhamit Gül bey katıldı. Anayasa değişikliği ile ilgili bir çalıştay yapılarak, istişarelerde bulunuldu.”
 
HALKIMIZ KARAR VERECEK
Anayasa değişikliği konusunda halkın karar vereceğini ifade eden İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “Anayasa değişikliği ile ilgili 2007 yılında bir referandum yapılmıştı. Referandumla birlikte Anayasadaki değişiklikle Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi oylandı ve halkımız tarafından kabul edildi. Bunun neticesi olarak da 10 Ağustos 2014 tarihinde şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı halkımız yüzde 52 ile seçti. En son yapılan bu değişiklikle beraber artık Cumhurbaşkanlığı sistemi dediğimiz bir sistem içerisinde halkımız tarafından seçilmiş ve milletimizin karar vereceği bir şekilde Cumhurbaşkanı seçilecek. Akabinde aynı gün yapılacak bir seçimle parlamento da seçilecek ve bundan sonrada halkımız karar verecek. Özellikle de bunu vurgulamak istiyorum. Yüzde 50+1 oy alan Cumhurbaşkanı olacak ve parlamento şekillenecek” diye konuştu.
 
BU BİR REJİM DEĞİŞİKLİĞİ DEĞİLDİR
Türkiye Cumhuriyetinde tıkanan sistemin yeni Anayasa değişikliği ile çözüleceğini dile getiren Yurdunuseven, “Daha öncesinden de ifade ettiğimiz gibi burada bir sistem değişikliği söz konusudur. Hiçbir şekilde diğer muhalefet partinin söylediği gibi bir rejim değişikliği söz konusu değildir. Biz her zaman şunu söylüyoruz ki Cumhuriyetimiz 1923’te temelleri atılmış. İnşallah ebediyete kadar devam edecek bir sistem ve rejimdir. Biz ‘Yaşasın Cumhuriyet’ diyoruz. Başkada bir şey demiyoruz. Ama Türkiye Cumhuriyetindeki sistem tıkanıklığının giderilmesi için değişikliğin yapılması gerektiğini ısrarla söylemiştik ve buda gerçekleşti. 2 Nisan veya 9 Nisan gibi bir tarihte yapılacak olan Anayasa değişikliğini referandumda büyük çoğunlukta kabul ettiği takdirde Cumhurbaşkanlığı dediğimiz sistemde halkımız Cumhurbaşkanını ve parlamentoyu seçecektir” dedi.    
 
HAYIR, DİYENLERE BAKMAK LAZIM
“Hayırcılar maalesef ülkemizin hayrına bir şey söylemediler” diyerek hayır kampanyası yapanlara tepki gösteren İl Başkanı Yurdunuseven, şöyle konuştu; “Hayır diyenlere baktığımızda Gezi olayları ile bir kampanya yapmışlardı. O dönem niye ‘Hayır’ diyorlardı; 3. Havalimanına hayır diyorlardı, 3. Köprüye hayır diyorlardı, nükleer santrala hayır diyorlardı. Şimdi de bu Anayasa değişikliğine, referanduma ve teröristlerle mücadeleye hayır diyorlardı. Şimdi de Anayasa değişikliğine ‘hayır’ diyorlar. Bence ‘Hayır’ diyenlere bakmak lazım. Kimlerinde desteklediğine bakmak lazım. Hayırcılar maalesef ülkemizin hayrına bir şey söylemediler. İnşallah bu değişiklik halkımızın oyu ve kararı ile gerçekleşecek. Türkiye Cumhuriyet’inde yeni bir dönem Cumhurbaşkanlığı sistemi ile dediğimiz dönemle başlayacak.” İl Başkanı Yurdunuseven, konuşmasına gazetecilerin sorularını yanıtlayarak devam etti. 
 
Editör: Haber Merkezi