TÜRK OCAKLARI, AZİZ TÜRK MİLLETİNİ SURİYE VE IRAK'TAKİ TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZE YARDIMA DAVET EDİYOR!
    Türk dünyası ve İslam âlemi çok önemli bir dönüşüm sürecinden geçiyor. Büyük Orta Doğu Projesi kapsamında “medeniyet içi çatışma”ları, Müslümanlar arasındaki etnik ve mezhebi farkları derinleştirerek tırmandıran küresel güç odakları, İslam coğrafyasını paramparça ediyor. Türkmenlerin maruz kaldıkları saldırılar karşısındaki savunmasız halimiz, Ankara’nın prestijine muazzam zarar veriyor. “Türkmenleri bile koruyamayan Türkiye” imajı birilerinin iştahını kabartıp başka kapıları aralıyor.
    IŞİD 'in saldırıları karşısında  Kerkük, Diyala, Musul ve Tiktit , Telefer ve Turhuzmatu da binlerce Türkmen evlerini terk ederek 50-60 derece sıcaklıkta çölde bir taraftan ramazanı yaşamayı çalışıyorlar bir taraftan sanki ölümü bekliyorlar. Çoluk çocuk aç ve susuz. Hastalar feryat ederek Allah'a yürüyorlar. Onlarca çocuk akrep sokmasından vefat ediyor. Kürtler ve Araplar akrabalarının evinde kalabiliyor ama Türkmenlere kapılar açılmıyor ve çölde çaresizce bekliyorlar.
     Bugün Gazze’de yaşanan Müslüman katliamını nasıl hep beraber lanetlediysek, Irak’ta, Suriye’de yerlerinden edilen, katliamlara maruz kalan, liderleri sistematik suikastlarla şehit edilen MÜSLÜMAN TÜRKMEN kardeşlerimizin feryatlarına da Kamuoyu sesini yükseltsin, Bu konu yalnızca belli bir kesimin meselesi değil.  Allah rızası için duyarlı olalım.
Bu ramazanda Fitre ve ZekatlarımızıMüslüman Türkmen Kardeşlerimize verelim
Türk Ocakları Eğitim Ve Kültür Vakfı Irak ve Suriye'deki Türkmenlere Yardım Hesabı

Vakıfbank Balgat Şubesi :       TR 82 0001 5001 5800 7302 3754 55
Ziraat Bankası Balgat Şubesi: TR 79 0001 0013 9507 9617 8750 02

Hesaba yatırılan meblağ yerine ulaştırılacaktır. Bu yardım kampanyası Ankara Valiliği'nin 02.07.2014 tarih ve 19927 sayılı izinleriyle düzenlenmiştir."
 Doç Dr. Yavuz Osman BİRDANE
Türk Ocakları Afyonkarahisar Şube Başkanı
Editör: Haber Merkezi