BİRDANE: TERÖRİST DEVLET HAİNCE SALDIRIYOR.
İç ve dış şartlar açısından Tarihimizin en sıkıntılı ve sorunlu döneminden birinden daha geçiyoruz. Bölgemizde hüküm süren etnik ve mezhebi çatışmalar giderek şiddetleniyor, ayrışmalar derinleşiyor. Türkiye Ortadoğu’da siyasi haritalar yeniden belirlenirken gelişmelere tabiî ki seyirci kalmaması gerekiyor. Irak ve Suriye’de ortaya çıkan IŞİD (Irak Şam İslâm Devleti Örgütü) yeni bir siyasi aktör olarak devreye giriyor, bölgede zaten sarsılmış bulunan dengeleri kökünden sarsıyor. Peşmergeler Irak Merkezi Hükümet askerlerinin dağılıp ortadan kaybolmalarıyla oluşan boşluktan yararlanarak Kerkük’e girip yerleştiler. Böylece İsrail Barzani' yi kullanarak yıllardır “Kürtlerin Kudüs’ü” diyerek tanımladığı hedeflerine ulaşmış oldular.
 Suriye ve Irak’ın paramparça olması ve Müslümanların birbirlerini boğazlaması en çok İsrail hükümetinin işine gelmektedir. Kerkük'te, Telefer' de ve Tuzhurmatu’dan aç susuz kaçmak zorunda bırakılan, inin inim inleyen, vahşice şehit edilen Türkmenlere sahip çıkan yok. İŞİD denen örgüt İzliyorsunuz ne yapıyorlar. Sadece Müslüman katlediyorlar. Ne imiş mezhepleri farklı. Yazıklar olsun!! "Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir" diye yazmıyor mu. Bu basıl mantık. Birde adına İslam devleti demişiniz. Tabiî ki bunların hepsini ABD ve İsrail kurguladı ve çok güzel oynuyorlar. İsrail şartları kendi lehine ne güzel ayarladı. Baktılar ki Mursi yanlış işler yapıyor askeri müdahale ile gereğini yaptılar. Suudiler ve Körfez ülkeleri gibi Arap ülkelerinin yanı sıra, ABD’nin ve Batılıların İhvan’ın iktidara gelmesini istemediler. Bir tek Katar var yakında onunda icabına bakarlar. Çünkü önemli olan İsrail'in ne dediği. 
       "Büyük israil toprakları" hedeflerine ulaşmak için Kendilerine göre tek problemli bölge kalıyor. O da GAZZE. En kutsal ayımız olan Ramazan ayında İslam dünyasının gözünün içine baka baka adice vahşice çoluk çocuk demeden saldırıyor. İnsan haklarını ve milletlerarası hukuku hiçe sayan İsrail hükümetinin Gazze’ye yönelik saldırısı bütün hızıyla sürüyor. Kara harekatının da başlaması ile Gazze’yi yerle bir etmeye girişen İsrail askerleri çoluk çocuk demeden Filistinlileri katletmektedirler. “Saldırılar karşısında mütekabiliyet” ilkesine göre davrandığını ileri süren İsrail’e, maalesef BM dahil hiçbir uluslararası güç söz geçirememektedir. Bizim dışımızda hiç bir devletten ses yok. Hatta başta ABD olmak üzere Batılı devletler, İsrail’in kendisini savunduğu gibi trajikomik bir tezle insanlıkla alay etmektedirler.
    İslam dünyası derhal aklını başına almalı etnik ve mezhepsel farklılıkları bir kenara bırakıp bir ve beraber olmalıdır. Yoksa yarın çok geç olabilir. Bu vesile ile Yüce ALLAH'dan Başta Filistin Ve Gazze olmak üzere dünyanın her yerinde zulüm altında inleyen, kanları dökülen, canları yanan, savaştan yorgun düşmüş müslümanları en kısa zamanda bu durumdan kurtarmasını,  hangi şekil ve surette olursa olsun, müslümanlara zulmeden bütün zalimlere hadlerini bildirmesini, Onlar üzerine kahhâr isminle tecelli buyurmasını diliyoruz.
Doç Dr Yavuz Osman BİRDANE
Türk Ocakları Afyonkarahisar Şube Başkanı
Editör: Haber Merkezi