Bingöl: "CHP'ye her hafta 1000 yeni başvuru oluyor"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, halkın CHP'ye yöneldiğini belirterek "Genel Merkez'e her hafta 1000 yeni üye başvurusu geliyor" dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ile Seyit Torun, Afyonkarahisar'ı ziyaret etti. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, halkın Cumhuriyet Halk Partisi'ne yöneldiğini kaydetti. Bingöl, "Partimize normalde haftada 300 civarında üyelik başvurusu gelirdi. Son zamanlarda bu sayı oldukça arttı. Haftada 1000 yeni üye başvurusu Genel Merkezimiz'e geliyor. Bu durum bizi mutlu ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyet'in ve halkımızın partisidir" dedi. 
FAİZ LOBİSİ SİZSİNİZ
Ülke gündemini de değerlendiren Bingöl, "Cumhuriyet herkesi kucaklayan, kimsesizlerin kimsesi anlayışındaki bir yönetimdir. Tekçi bir anlayışı önümüze koyuyorlar. Bu anlayış ve yönetim tarzı bizi çağdaş dünyadan koparacak. Bulnudğumuz coğrafya hassas bir coğrafya. Bu ülkenin insanları bir ateş topu içinde yaşıyorlar. Eğer böyle bir siyaset anlayışı kalıcı olursa, Türkiye'yi daha büyük sorunlar bekleyecektir. 
Faiz lobisi deniyor. Faiz lobisi sizsiniz. Faizden siz faydalanıyorsunuz. Dolarlar sizde. Vatandaşta dolar mı var. Siz faiz lobisi etkisiyle büyük büyük faizler elde ediyorsunuz" diye konuştu. 
TEK KONUMUZ BAŞKANLIK SİSTEMİ Mİ?
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da ülkede kötü yönde seyreden gelişmelerin iyiymiş gibi gösterilmeye çalışıldığını kaydetti. Torun, "Maalesef dünya coğrafyasında hiçbir itirbarımız kalmadı. Bizden mal almak isteyen yabancılar, ülkemize gelmiyor, kendi ülkelerine bizi davet ediyorlar, işaramlarını çağırıyorlar. Bakmayın öyle posta koymalara, dayılanmalara. Şangay İşbirliği Örgütü Avrupa Birliği'nin alternatifi değil. Hükümetin işi gücü şov. İnsanımıza olan biten iyiymiş gibi gösteriyorlar. Türkiye'nin bunca önemli sorunu varken, Türkiye zor günlerden geçerken, sanki tek konumuz Başkanlık Sistemi imiş gibi getirdiler konuyu Başkanlık'a verdiler. Başkanlık Sistemi gelince sorunlar çözülecek mi? 14 yıldır bu ülkeyi siz yönettiniz" ifadelerini kullandı. 
CHP'LİLER CANLA BAŞLA ÇALIŞIYOR
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan ile Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ise CHP'nin Genel Başkanlık düzeyinden en küçük birimine kadar canla başla çalıştığını, Yaşanacak Bir Türkiye ideali ve hayali doğrultusunda halkla yanyana olduklarını belirtti. Basın toplantısı, Cumhuriyet Halk Partisi'ne yeni üye olan yurttaşlara rozet takılması ile sona erdi. 
DERTLERİ ANAYASA DEĞİL
CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Seyit Torun, Murti Restoran'da, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı tarafından düzenlenen muhtarlar toplantısına da katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, "AKP'nin derdi devlet yönetimi değil. Onların tek derdi, Tayyip Erdoğan'ı Başkan yaptırmak. Dertleri Anayasa değişikliği ise biz hazırız. Darbe Anayasası'nı değerlendirelim, gereğini yapalım" dedi.
CESUR MUHTARLARA TEŞEKKÜR
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise, muhtarların özlük haklarının genişletilmesi gerektiğini söyledi. Torun, Ordu'daki büyükşehir belediyesi tecrübelerini de muhtarlarla paylaşarak, büyükşehir olmanın avantajları ve dezavantajlarını anlattı. CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan ise "CHP herkes için var. Bir sorununuz olduğunda ben de hazırım, Milletvekilimiz Burcu Köksal da hazır. Buraya gelen cesur muhtarlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu. 
Editör: Haber Merkezi