Bilişimle “Geleceğini Tasarla”

Gençlerin eğitim, istihdam ve girişimcilik için kendilerini geliştirmeleri için yola çıkan “Geleceğini Tasarla” projesi, online ve yüz yüze görüşmelerle binlerce gence bilişim teknolojisinin sunduğu fırsatları gönüllü egitmenler tarafından anlatıldı. Gönüllü egitmen haydar özdemir tarafından gerçekleşen egitimde afyonkarahisar da 500 kişi bu egitimleri aldı.
 
“Geleceğini Tasarla” projesi ile gençlere yönelik hazırlanan online eğitim portalında; online kişisel gelişim, yabancı dil, bilişim ve kapasite geliştirme eğitimleri; istihdam, girişimcilik ve kariyer konularında yönlendirici binlerce faydalı makale, başarı girişimcilerin tavsiyelerini içeren yüzlerce ilham verici video yer alacak. Gençlerin tamamen ücretsiz yararlanabileceği bu eğitim portalında, kariyer konusunda online bilgilendirici seminerler ve eğitimler de düzenlenecek, gençlerin geleceklerine yön verirken aynı zamanda alanında uzman kişilere sorular sorarak interaktif bir deneyim yaşamaları sağlanacak. Projeye dört ana ortağın yanısıra; Visa Türkiye, Teknosa, Yenibiris.com, Khan Academy Türkiye, Infinity Teknoloji ve Engelsiz Kariyer de destekçi kurumlar olarak içeriğin geliştirilmesi, kaynakların paylaşılması ve projenin geliştirilmesi gibi konularda projeye destek veriyorlar.
 
AFYONKARAHİSAR GELECEGİNİ TASARLIYOR.
 
Sosyal medya okuryazarlığı eğitimi kapsamında katılımcılara, internetin geçmişten günümüze yaşadığı tarihsel dönüşümden başlayarak , sosyal medyanın ne olduğu ve neden önemli olduğunu , ne gibi  yararlarının ve zararlarının olabileceği, hangi araçlarla yönetildiği, sosyal medyada kişisel itibarın nasıl yönetileceğini konusunda bilgilendirme içeren bir eğitim gerçekleştirilmiştir. Aynı zamanda eğitim sosyal medyanın yaygınlaşması ile konuşulmaya başlanan sosyal medya etiği ve internet hukuku hakkında bilgilendirme sağlayan bir amacı da içinde barındırmaktadır. Eğitim kapsamında, sosyal medyanın geleneksel medyadan ayrıldığı noktalar da göz önünde bulundurularak, kullanıcıların aktif ve bilinçli sosyal medya kullanıcıları olmaları sağlanmaya  çalışılmaktadır.
 
Editör: Haber Merkezi