Bilgi Evleri'ne hangi cemaatler destek veriyor?

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Afyonkarahisar'da faaliyet gösteren Bilgi Evleri'nin hangi cemaatlerin desteği ile hizmet verdiğini sordu. Demirkırkan, yaşananlardan ders alınması gerektiğini söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. CHP İl Saymanı Ömer Bıçak'ın da hazır bulunduğu basın toplantısında Demirkırkan, Afyonkarahisar'da faaliyet gösteren Bilgi Evleri hakkında açıklama yaptı. Demirkırkan, "İlk ve ortaokul çağındaki çocuklar için eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla Afyonkarahisar Belediyesi tarafından açılan 9 adet Bilgi Evi'nde halen 2600'e yakın öğrencimiz daha önceki dönemde FETÖ örgütünün kontrolü altındaydı. Belediye alt ve üst yapısını tamamladığı binaları, eğitim ve öğretim kadrolarını cemaat mensuplarına emanet ediyor" dedi. 
ÇOCUKLARIMIZ KİMLERE EMANET EDİLİYOR?
Vatandaşların çocuklarının kimlere emanet edildiğini soran Demirkırkan, "Ekonomik durumu iyi olmayan sizlere en kıymetli varlıklarını emanet eden  aileler soruyor, 'Afyonkarahisar Belediyesi'ne emanet ettiğimiz çocuklarımızı siz kimlere emanet ediyorsunuz?' Geçmişte çoğunluğu FETÖ örgütüne devredilen bu evler bugün hangi cemaatlerin kontrolünde, bilmek istiyoruz. Örneğin Karaman Bilgi evinin kapısında niye İHH logosu var? Bilgi Evleri şu an hangi cemaatlerin desteği altında hizmet veriyor?" diye sordu. 
MİLLİ EĞİTİM DESTEK VERMELİ
Yaşanan olaylardan ders çıkarılması gerektiğini vurgulayan Demirkırkan, "Belediyemizin topu topu 9 tane olan Bilgi Evleri'ni kendi personeli ve Devletin resmi müfredatı ile sürdürebilme kabiliyeti yok mu? 
Belediyemiz bunun için yetersiz kalıyorsa sayın Valimizden ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzden destek istenemez mi? Yarın burada yetişen çocukların bir başka terör örgütü üyeliğinden suçlanabileceğini hiç düşündünüz mü? Buradan Afyonkarahisar Belediyesi bir kez daha ikaz ediyorum. Yaşanılan hatalardan ders alalım. Cemaatleri kendi mecralarında içerisinde bırakalım. Devletin ve Belediyenin hiçbir etkinliğinde liyakat esasından ayrılmayalım. Özellikle Milli Eğitim sistemimizin  temel ilkesinin laiklik olması gerektiğini asla unutmayalım" ifadelerini kullandı.
LAİKLİK İLKESİNE UYULMALI
Tüm Afyonkarahisarlılara çağrıda bulunan Demirkırkan, şöyle devam etti:
"Buradan tüm Afyonkarahisarlılara çağrı yapıyorum. Afyonkarahisar Belediyesi Bilgi Evleri'nin sevk, idare ve sorumluluk sahipleri ile ilgili çok detaylı açıklamalar yapıp bizleri aydınlatana kadar çocuklarınızı bu evlere göndermeyin. Biz çocuklarımızın cemaatlerin dini temalarla büyüme, yayılma, en hafif deyimiyle devlet içine sızarak yer edinme kaygılarıyla değil, devletimizin laik ilkesine uygun çağımızın gerekleri ile milli, ahlaki değerlere sahip, ilmi esasları temel alan bir sistemle yetiştirilmesini istiyoruz."
TEK BAŞKOMUTAN ATATÜRK
30 Ağustos Zafer Bayramı'nı da kutlayan Demirkırkan, "30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94'üncü yılını onurla, kıvançla kutladık. Bu onuru bizlere yaşatan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, 30 Ağustos Zaferi'nin Başkomutanı ve tek Başkomutan  Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, yitirdiğimiz Mehmetçiklerimizi, şehitlerimizi, gazilerimizi, rahmetle andık. Mekanları cennet olsun. Bu vesile ile dün Dumlupınar’da Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu misafir ettik. Binlerce kişinin katıldığı bir törende bu ülkenin tüm kahramanları saygı ve rahmetle andık. Etkinlik sonrası genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcılarımız Özgür Özel ve Seyid Torun, çok sayıda milletvekilimiz, il ve ilçe başkanlarımızla birlikte Sinanpaşa­Akçaşar köyümüzü ziyaret ettik. Köylülerimiz genel başkanımıza sorunlarını ilettiler. Sorunların çözümü konusunda hızla çalışmalara başladık" ifadelerini kullandı. 
DÜNYA BARIŞ GÜNÜ KUTLU OLSUN
1 Eylül Dünya Barış Günü'nün de önemine dikkat çeken Demirkırkan, konuşmasını şöyle bitirdi:
"Dünyada, demokrasiye, temel insan hak ve özgürlüklerine, hukukun üstünlüğüne inananların, tüm insanlığının huzur, güven ve mutluluk içinde yaşaması için savaşlara değil, barışa ihtiyaç vard­ır. Ülkemiz son günlerde zor bir süreçten geçirmektedir. Ülkemiz ve Ortadoğu’nun kan gölüne dönüştüğü bir dönemde 1 Eylül Dünya Barış Günü ve haftası, barış için hiç olmadığı kadar anlam kazanmaktadır. Bin yıldır bu topraklar üzerindeki kardeşliğimizi bozmaya çalışan kardeş savaşlarına en güzel cevabı, birlik ve beraberliğimiz­i koruyarak ve kollayarak verebiliriz.  Huzursuzlukların, savaşların tek çaresi, barıştır. Gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakmak için, dinimiz, dilimiz, inancımız ne olursa olsun önce insan olduğumuzu unutmamalıyız. Bu duygularla 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü kutluyor, bu güzel ve anlamlı günün ülkemizde ve dünyada, barış ve dostluk günü olmasını diliyorum."
Editör: Haber Merkezi