BİLGİ EVLERİ'NDEN BÜYÜK BAŞARI
Bilgi Evi öğrencilerini başarıya teşvik etmek amacıyla başlatılan ödül uygulamasında Fen Lisesi'ni kazanarak ilk 300'e giren iki öğrenciye Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, diz üstü bilgisayar hediye ederken, 750 lira para ödülü verdi. 
Afyonkarahisar'da ilk kez kurulan Bilgi Evleri sayesinde eğitimde fırsat eşitliği sağlayan Afyonkarahisar Belediyesi başarıyı ödüllendirdi. Necip Fazıl Kısakürek Gençlik ve Kültür Merkezi'nde eğitim gören Mehmet Bekar, Süleyman Demirel Fen Lisesi'ni kazanırken, Bilgi Evi -2 öğrencisi Şule Bozkurt ise Kütahya Simav Fen Lisesi'ni kazandı. Her iki öğrenciyi de tebrik eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Bilgi Evi Projesi'nin ne kadar yerinde ve gerekli bir proje olduğunun bir kez daha görüldüğünü söyledi.
Başkan Burhanettin Çoban, öğrencilere bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılarının devamını diledi. Diz üstü bilgisayarlarını Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın elinden alan öğrenciler ise 'Bilgi Evleri'nde çağın getirdiği teknolojik imkânlardan faydalanarak başarıya ulaştık. Başarımızda büyük emeği olan başta Belediye Başkanımız olmak üzere Bilgi Ev idareci ve öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştular.
Yaklaşık 2 bin öğrencinin eğitim gördüğü Bilgi Evlerimizde, çağımızın getirdiği teknolojik imkânlardan faydalanan çocuklarımız, ödevlerini eğitimciler gözetiminde yapıyor. Derslerini akıllı tahtalar aracılığı ile alıyor.
Ümit Gönüllü Eğitimciler Derneği Eğitim Danışmanı Halil Uslu ise Bilgi Evleri'ndeki genel başarı oranının yüzde 95 olduğunu etti. Uslu; 36 öğrencinin Anadolu Öğretmen Lisesi'ni, 12 öğrencinin Sosyal Bilimler Lisesi'ni, 55 öğrencinin Sağlık Meslek Lisesi'ni, 160 öğrencinin Anadolu Lisesi'ni,79 öğrencinin Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni ve 153 öğrencinin ise diğer meslek liselerini kazandığını belirtti.
Ödül törenine, Ümit Gönüllü Eğitimciler Derneği Eğitim Danışmanı Halil Uslu, Bilgi Evi- 2 Müdürü Ali İhsan Sonugür, Bilgi Evi -3 Sorumlusu Salih Kışla, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emel Sarlık ve Bilgi Evleri Koordinatörü Sema Akkaş katıldı.
Editör: Haber Merkezi