Beşer Malezya Ankara Büyükelçisi Sayın Zin’i Makamında Ziyaret Etti
Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı Başkan Yardımcısı ve TOSYÖV Afyon Destekleme Derneği Başkanı İhsan Beşer, 23 Eylül 2014 tarihinde Malezya Ankara Büyükelçisi Sayın Amran Bin Mohamed Zin’i Malezya Ankara Büyükelçiliği’nde, Sayın Büyükelçi’nin makamında ziyaret etti.
Ziyarette Güneydoğu Asya'nın parlayan yıldızlarından olan Malezya’nın birçok dinden, ırktan, sosyal statüden ve dilden insanın aynı toprak parçasında özgürce yaşayabilmeleri için enerji harcamakta olduğunu ifade eden İhsan Beşer, Malezya ve Türkiye insanları arasındaki “ümmet birliği”nin özellikle altını çizerek, iki ülke arasındaki işbirliğinin ilerlemesi gerekliliği üzerinde ısrarla durdu.
Yapılan ikili görüşmede İhsan Beşer, Malezya’nın kendi öz kaynaklarını verimli kullanabilmek için yaptığı çalışmaların ve Malezya’nın ismini tüm görkemiyle duyurabilmek için dünyanın devleri arasında olma mücadelesinin Türkiye Cumhuriyeti tarafından heyecanla izlendiğini vurguladı. Aynı zamanda KOBİ odaklı bir çalışma stratejisi olan TOSYÖV’ün, dünyanın ekonomik ilerleyişinin KOBİ’lerin özverili çalışmasından geçtiğini çok iyi bildiğini vurgulayan Beşer, Türkiye KOBİ’lerinin yol göstericisi olan TOSYÖV ile Malezya’nın kuracağı yakın ilişkilere hem Türkiye Cumhuriyeti ekonomisinin hem de Malezya’nın ihtiyacı olduğunun aşikâr olduğunu vurguladı.
Sayın Büyükelçi Amran Bin Mohamed Zin’in Malezya Ankara Büyükelçisi olduğu günden bu yana, gerek Ankara odaklı siyasette oynadığı barışçıl rol, gerekse iki ülke ilişkilerinin gelişmesi için verdiği çabanın Türkiye Cumhuriyeti açısından takdirle takip edildiğini vurgulayan İhsan Beşer, iki ülke arasında kurulan bu sıcak dostluğun sonuna kadar izleyicisi olacaklarının sözünü verdi.
Malezya Ankara Büyükelçisi Sayın Amran Bin Mohamed Zin ise TOSYÖV tarafından gerçekleştirilen bu ziyaretten ziyadesiyle memnun olduğunu söyleyerek, KOBİ stratejisi ve çalışma planı açısından Türkiye’den öğrenecekleri çok önemli bilgiler olduğunu belirtti. Sayın Büyükelçi görevine başladığı günden bu güne dek kurumsal ve bireysel olarak birçok görüşmeler yaptığını ancak TOSYÖV’ün bu ziyaretinin kendisini çok heyecanlandırdığını samimi bir dille ifade etti. Konuşmasında KOBİ’lerle ilgili bu denli önemli çalışmalara imza atan TOSYÖV ile Malezya arasında kurulacak ekonomik ve dostane ilişkilerin takipçisi olacağının sözünü veren Sayın Büyükelçi, hür teşebbüs ilkesine dayalı ekonomik ortaklıkların iki ülke geleceği açısından çok önem arz ettiğini söyledi. Buna ek olarak Sayın Büyükelçi ülkelerin ekonomilerinin lokomotifi olarak gördüğü küçük ve orta ölçekli işletmelerin varlığının önemine ve desteklenme zorunluluğuna özellikle vurgu yaparak, Malezya’nın ekonomik büyümesinin de baş aktörünün KOBİ’ler olduğunu ifade etti.
Sayın Büyükelçi Amran Bin Mohamed Zin görüşmenin sonunda, Malezya ile Türkiye Cumhuriyeti arasında aracısız ikili ticari ortaklıkların gerçekleşmesi için başta şahsı olmak üzere Malezya Büyükelçiliğinin tüm alt birimleriyle birlikte ciddi bir çalışma programı hazırlayacaklarının temininde bulundu. Sayın Büyükelçi ayrıca Malezya’da TOSYÖV muadili olarak hizmet veren vakıf ve kuruluşlarla direkt temasa geçip, TOSYÖV ve Malezya KOBİ kuruluşları arasında ciddi bir ortaklık için elinden geleni yapacağını vurguladı.
İhsan Beşer’in Afyonkarahisar davetini de geri çevirmeyen Sayın Büyükelçi, Afyonkarahisar’ın keşfedilecek tüm güzelliklerinin şahsı tarafından bizzat yerinde keşfedileceğini iletti. Termal hamam, Kaymak, Sucuk, Mermer ve Frig Vadisi gibi birçok tarihi değerin ev sahibi olan Afyonkarahisar’a en kısa zamanda gelme sözü verdi.
 
               
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi