82 Akülü Araç Sahiplerine Dağıtıldı
 Beş Yılda 412 Engelli Birey Hayata Bağlandı
 Afyonkarahisar Belediyesi, sosyal belediyeciliğin adresi olmaya devam ediyor.
 Afyonkarahisar'da her yaştan insanın yaşam kalitesini arttırmaya yönelik çalışmaları ile bilinen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, göreve geldiği 2009 yılından bu tarafa engelli bireylere yönelik dağıttığı akülü araç sayısını 412'ye çıkarttı. 
Engelli kardeşlerimizin sosyal yaşam alanlarını genişletme konusunda kentte görülmemiş hizmetlere imza atan Afyonkarahisar Belediyesi, çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.
Evlerinden çıkamayıp yalnızca yakın aile bireyleri ile birlikte olan engelli kardeşlerimiz için 82 adet akülü araç, törenle sahiplerine dağıtıldı.
Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen törende araçlarına kavuşan engeli bireylerin mutluluğu görülmeye değerdi.
 "BAŞKANIMIZ ÇIĞIR AÇTI
Törenin açılış konuşmasını Engelliler Derneği Başkanı Mesut Yurt yaptı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın engelli bireylerin hayatlarında çığır açtığını kaydeden Mesut Yurt, engelli bireylerin artık dört duvar arasında kalmadığını söyledi.
 Mesut Yurt konuşmasın şöyle sürdürdü:" Artık Afyonkarahisar'da engelli araç ihtiyacının kalmayacağını düşünüyoruz. Sağ olsun Belediye Başkanımızın önderliğinde yapılan bu çalışma ile bugünde engelli kardeşlerimizi 82 adet akülü araçla buluşturmanın heyecanı içerisindeyiz.
Engelli bireylerimizin kendi sorunları, aileleri ile birlikte tek başına üstesinden gelebilecekleri bir sorun değildir. Muhakkak gerek Belediye Başkanlığımız, gerekse de protokolümüzün değerli yöneticileriyle engeller aşılıyor, aşılmaya da devam edecektir. Akülü araçların ilimize gelmesinde emeği geçen başta Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.
 "EN BÜYÜK PAY SAHİBİ BAŞKANIMIZ"
 Avrupa'dan akülü araçların temini ve şehrimize ulaşmasını sağlayan Emirdağlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYAD) Türkiye Temsilcisi Necati Şevik ise organizasyonun düzenlenmesinde en büyük pay sahibinin Belediye Başkanı Burhanettin Çoban olduğunu söyledi. EYAD olarak bundan sonra da her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildiren Necati Şevik, "Bu organizasyonda en büyük pay Belediye Başkanımıza aittir. EYAD olarak ufacık bir katkımız oldu diyebilirim" dedi.  
 "AĞRI'YA KADAR AKÜLÜ ARAÇ GÖNDERDİK"
Engelli bireylerin hayat standartlarının yükseltilmesine yönelik birçok çalışmaya imza attıklarını belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban 2009 yılından bu tarafa dağıtılan akülü araç sayısının 412'ye ulaştığını söyledi. Başkan Çoban; "2009 yılında göreve geldiğimizde EYAD derneğimizin Emirdağlı gurbetçilerimizin desteği ile Belçika'dan, Hollanda'dan akülü araç getirterek Türkiye'de, özellikle Emirdağ'da dağıttıklarını gördük ve duyduk. Bundan çok mutlu olduk. Bunun üzerine biz neden böyle bir organizasyon yapmayalım dedik. Hemen 1 tır dolusu 85 adet aracı EYAD yetkililerinin büyük destekleriyle dağıttık. Organizasyonu ilan etsek de yeterli başvuru olmadı. Çünkü Afyon halkında akülü araç kullanımı hakkında bilgi, birikim, tecrübe sahibi değildi. Çok az kişi müracaat etti. Bundan dolayı 85 adet akülü aracımız Afyon merkez ve ilçelerine yettiği gibi, Kütahya, hatta Antalya, 'ya kadar araç gönderdik. Sonra bir tır daha getirdik, daha sonra bir tır daha getirdik. Bugüne kadar Afyonkarahisar Belediyesi kanalıyla 330 adet engelli aracımızı Afyonumuza, Türkiye'mize getirdik.
Sadece komşu illerimize değil, Ağrı'ya 4, Siirt'e 3, Muş Bulanık'a 2, Yozgat'a, Çankırı'ya, Gümüşhane'ye kadar akülü araç gönderdik. Bugünde ilimiz merkezinin yanı sıra ilçelerimizden, köylerimizden, beldelerimize kadar birçok yere araçlarımızı teslim edeceğiz. Ayrıca yine Eskişehir ve İzmir'den vatandaşlarımıza araçlarımı geçtiğimiz hafta içerisinde teslim ettik." diye konuştu
 "GAZİ MUSA ASMA VE ÖZTÜRK KOYUNCU ŞİRKETİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Bu güzel organizasyonları sponsorlar aracılığı ile yaptıklarını söyleyen Başkan Burhanettin Çoban; "Biz bu güzel faaliyeti sponsorlarımız aracılığı ile yapıyoruz. Sağ olsun kendisi okul dostu, eğitim dostu, kitap dostu Şuhut'lu hemşehrimiz Musa Asma kardeşimiz organizasyonumuzdan haberdar olmuş, gazi maaşı ile biriktirdiği paralardan 30 bin lira bağışta bulundu. Yine Öztürk Koyuncu isimli şirketimiz, 36 bin lira civarında katkıda bulundular. Kendimizde biraz katarak bu organizasyonu gerçekleştirdik. Huzurunuzda hem Musa kardeşimize, hemde Öztürk Koyuncu Şirketi'ne çok teşekkür ediyorum" dedi.
 "YENİ BİR TIR'IN BAŞLANGICINI YAPACAĞIZ"
 EYAD Türkiye Temsilcisi Necati Şevik'in konuşmasında tevazu göstererek 'ufak bir payımız oldu" sözünü hatırlatan Başkan Burhanettin Çoban; "Durum kendisinin söylediği gibi değil, bu arkadaşlarımız akülü araçları Belçika'dan, Hollanda'dan temin ediyorlar, bizzat tırlara tek tek kendileri yüklüyorlar. Tır'a nasıl bir tane daha araç fazla yükleriz diye var güçleriyle çalışıyorlar. Bize organizasyonlarda en büyük desteği veren EYAD yetkililerini alkışlıyorum Bu organizasyonumuz duyuldukça bu hayırlı hizmette yarışan büyüklerimiz var. Değerli büyüğümüz İşadamı Ali Çiloğlu'nun muhterem kayınvalidesinden ilk bağışımızı alacağız. Böylelikle yeni bir tır'ın başlangıcını yapacağız. Kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu organizasyonda görev alan Kültür Sosyal İşler Müdürümüze bağlı Beyaz Masa, Yardım Biriminde çalışan, hizmetlisine kadar tek tek tüm personelimi kutluyorum. Araçlar için gümrük aşamasında her türlü desteği kolaylığı gösteren başta Gümrük Müdürümüz olmak üzere çalışanlarına teşekkür ediyorum. Engelli kardeşlerimiz bu araçlarıyla kazasız, belasız yaşamlarına devam etmesini diliyorum"
 "HER ENGELLİ KARDEŞİMİZE ARAÇ VEREMİYORUZ"
Her engelli bireyi akülü araç veremediklerine dikkat çeken Başkan Burhanettin Çoban;" Biz her engelli kardeşimize akülü araç veremiyoruz. Zihinsel engellilere yada araçları elleriyle kullanma yeteneği olmayan kişilere kesinlikle araç veremiyoruz. Bu araçlar bize gümrük kanalıyla verildiği için sıfır gümrükle geliyor. Ancak ve ancak doktor raporu ile gümrük kayıtlarını kapatabiliyoruz. Sağ olsun her organizasyonda olduğu gibi bu konuda da Park Hastanemiz yardımcı oluyor. Park Hastanemizin yetkililerine ve ortopedi doktorlarına teşekkürlerimi sunuyoruz." diye konuştu.
 "AFYONKARAHİSAR'IN KUMAŞI KALİTELİ"
Törenin son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner yaptı. Afyonkarahisar Belediyesi'nin hayırseverler ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir ve beraber olmasını mutlulukla izlediğini söyleyen Vali Güner; "Bizler hem millet, hemde kültür olarak hasta leyleklerin bile tedavisi için vakıf kuran, vakıf medeniyetine sahip olan bir medeniyetin evlatlarıyız. Bu çerçevede Belediyelerimiz, hayırseverlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve bakanlıklarımız, insanı yaşat ki; devlet yaşasın anlayışıyla adeta halkımıza hizmet etmek için yarışmaktalar. Bugün ben; bir programdan, diğer programa adeta koşturuyorum ve yetişemiyorum. Bu durum Afyonkarahisar'daki ekibin, insanların güzelliğini, aynı zamanda da Afyonkarahisar'ın kumaşının ne kadar kaliteli olduğunu gösteriyor. Yetimini, fakirini, özürlüsünü görmeyen bir yönetim anlayışı doğru bir yönetim anlayışı değildir. Devletimiz ve Hükümetimiz insanları yetim, öksüz ve özürlü kardeşlerimizi hiçbir dönemde olmadığı kadar yatırım ve hizmetleriyle, hayırseverlerle ve toplumla buluşturuyor.
 Sade bir vatandaşımızın sadece 'Allah Devletimize, Hükümetimize zeval vermesin' demesi bizim için yeterli değil. Bizim için toplumun bütün kesimlerinin dezavantajlı guruplarının da aynı şekilde 'Allah devletimize, Hükümetimize zeval vermesin' demesi son derece önemli. İlimizde hayırseverlerle, sivil toplum kuruluşlarıyla Belediyemizin bir ve beraber olarak vatandaşımıza hizmet etmesini büyük bir mutlulukla izliyorum. Organizasyonda emeği geçen başta Belediye Başkanı Burhanettin Çoban olmak üzere herkesi tebrik ediyorum" diye konuştu.
KATKI SAĞLAYANLARA PLAKET VERİLDİ
Konuşmaların ardından Akülü araçların temin edilmesine katkı sağlayan lara Vali Hakan Yusuf Güner ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından plaketleri verildi.
Plaket töreninin ardından Vali Hakan Yusuf Güner ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, protokol mensupları ile birlikte, engelli bireylere araçlarının anahtarlarını dağıttı.
 
 
Editör: Haber Merkezi