BERBER JİLETLERİNDE "KULLAN AT" DÖNEMİ BİTTİ

Afyonkarahisar Çevre Hizmetler Birliği tarafından, kuaförlerde kullanılan jiletlerin çevreye ve insan sağlığına zararlarını önlemek adına il merkezinde faaliyet gösteren kuaförlere tıbbi atık kutusu dağıtıldı.

Afyonkarahisar Çevre Hizmetler Birliği, Afyonkarahisar'ın daha temiz ve yaşanılabilir bir kent olması için çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Kuaförlerde kullanılan jiletlerin gelişi güzel atılması halinde, çevreye ve insan sağlığına etkilerini tespit eden Çevre Hizmetler Birliği, Türkiye'de ilk olacak bir uygulamaya imza attı.

İl merkezinde faaliyet gösteren kuaförlere tıbbi atık kutusu dağıtan Çevre Hizmetler Birliği, berberlerin kullandığı jiletlerin, hijyenik şekilde bu kutularda toplanıp, tıbbi atık sterilizasyon tesisinde steril edilerek, düzenli depolama tesisinde bertaraf edilmesini sağlayacak.

Tıbbi atık kutuların dağıtım programında, berberlere uygulamayla ilgili bilgi veren Çevre Hizmetler Birliği Müdürü Mehmet Durak, projenin mimarının berber esnafından Ahmet Erbay'ın oğlu Atatürk Anadolu Lisesi Öğrencisi Oğuzhan Erbay olduğunu söyledi. Projenin birçok platformda destek gördüğünü belirten Durak, uygulamanın olumlu sonuçlar doğuracağına inandığını ifade etti.

 

Durak, projeye destek veren Miroğlu A.Ş.'ne, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne, Berberler ve Kuaförler Odası'na ve Kent Konseyi İmar, Çevre ve Sağlık Çalışma gruplarına teşekkür etti.

 

Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ahmet Tan da projeye destek verdiklerini belirterek, tüm berber esnafından hassasiyet beklediklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi