BELEDİYE’DEN OSB’YE DESTEK

        Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Organize Sanayi Bölgesi’nde devam eden asfalt ve kilitli parke çalışmalarını yerinde inceledi.

        Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay ve işadamları ile birlikte temaslarda bulunan Başkan Burhanettin Çoban, Organize Sanayi Bölgesi’ne 40 bin metrekare kilitli beton parke ve 30 bin metrekare sıcak asfalt çalışması yapıldığını söyledi.

       Afyonkarahisar Belediyesi’nin son üç yılda OSB’ne büyük yatırımlar yaptığını kaydeden Başkan Burhanettin Çoban; “Bilindiği gibi Organize Sanayi Bölgesi yatırımları yollarını kaldırımlarını kendileri yapıyorlar. Biz tabi ki Afyonkarahisar Belediyesi olarak OSB’ye çok değer verdiğimiz için OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay ve Yönetimi ile işadamlarımızla bu konuları istişare yapıyoruz. Böyle bir destek zorunlu hale geldi. Göründüğü gibi burada yaklaşık 40 bin metrekarelik beton parke, bordür kaldırım çalışmamız var. Birde Organize Sanayi Bölgemizin büyük bir bölümünde sıcak asfalt çalışmasını geçmiş yıllarda da yapmıştık ve bu yılda da yapmaya devam ediyoruz” dedi.

 “ŞİKAYETLER HAKLIDIR”

 

      Ayrıca Organize Sanayi Bölgesinde bulunan başı boş köpeklerin şikayet konusu olduğuna yönelik eleştirilere de değinen Başkan Burhanettin Çoban; “Sokak köpekleri ile ilgili şikayet gerçekten çok haklı, meşru ve yerinde bir şikayettir. Türkiye’de hiç kimse hayvan düşmanı ve köpek düşmanı değil. Ancak kendini hayvansever olarak gösteren çok az bir kesimdeki arkadaşlarımızın talebi üzerine yıllar önce bir kanun çıkmış. Bu kanun da diyor ki; “Belediyeler isterlerse sokaktaki köpekleri barınaklara alır, bu barınaklarda köpekleri kısırlaştırma işlemine tabi tutar, kısırlaştırma işleminden sonra aşılama işlemini yapar ve daha sonra 15 gün veya 1 ay iyileşme sürecine kadar burada bakar, baktıktan sonrada köpekleri aldıkları yere bırakmak zorundadır”  şeklindedir.  Bu kanun gereği biz sokak köpeklerini alıp hayvan barınağımızda tutamıyoruz. Yasal mevzuat gereği ne yapılması gerekir diye sorulacak olursa, toplanan hayvanları, hayvan barınaklarımızda yine kısırlaştırma işlemine tabi tutalım, aşılarını yapalım ancak bunları aldığımız ortama tekrar bırakmayalım” dedi.

 

“BAKANLAR KURULUNA İLETTİK”

 

         Başkan Çoban sözlerini şöyle sürdürdü: “ Yani ölünceye kadar barınaklarımızda bunlara bakalım. Ancak hayvan hakları savunucusu olduklarını iddia eden arkadaşlarımız diyorlar ki; “Sizin hayvan barınağı dediğiniz yerler aynı zaman hayvan hapishanesi, biz hayvanları yani köpekleri hapsetmenize müsaade etmeyiz” gibi yaklaşım içerisine giriyorlar. Tabi ki biz bunu geçen dönemde Bakanlar Kuruluna iletmiştik yine ileteceğiz. Bu yasanın mutlaka değişmesi gerekiyor. Biliyorsunuz geçenlerde Nazilli Belediye Başkanı kendi evindeki köpeği severken, okşarken köpek sahibine saldırdı. Yani hiçbir köpeğin yoldan geçen bir kişiye veya sahibine saldırmayacağına dair bir garantimiz yok. Dolayısıyla biz elbette köpeklerin haklarını, hukuklarını koruyalım Ancak, barınaklarımıza alalım ölünceye kadar bunları en güzel şartlarda yedirelim, içirelim ve bakalım.”

 

“BAŞKAN ÇOBAN HER ZAMAN DESTEK OLUYOR”

 

       Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay ise,  Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın İl Başkanı olduğu günden buyana Organize Sanayi Bölgesine ve İşadamlarını büyük destek verdiğini söyleyerek, desteklerinden dolayı teşekkür etti. 1984 yılından bu güne kadar Organize Sanayi Bölgelerinin bu kadar değerleneceği ve büyüyeceğinin görülmediğini aktaran Başkan Yeşilay, “Bu sadece Afyonkarahisar’da değil, tüm Türkiye’de böyledir. AK Parti iktidara geldikten sonra hem Türkiye’de hem de Afyonkarahisar’da güzel şeyler oldu. Bazı eksiklerimiz ve yetişemediğimiz konularda Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, sanayicimize her zaman destek oluyor. Başkanımızın Organize Sanayi Bölgesine yol parke gibi hizmetlerin yanı sıra görülmeyen bir çok hizmetleri ve destekleri var” dedi.Yapılan incelemenin ardından Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay ve Yönetim Kurulu Üyelerinden fikir alışverişinde bulundu.

 

         İncelemelere OSB Başkanı Bekir Yeşilay’ın yanı sıra Yönetim Kurulu Üyelerinden Erkan Karaağaçlıoğlu, İrfan Mutluer, Mehmet Mühsürler, Ali Rıza Gürakar, Bölge Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğlu, işadamı H. Hakkı Özsoy, Hulisi Diler, Ahmet Gökay, İbrahim Alimoğlu, Süleyman Mazlum, Baki Şensoy, Bekir İşlek, Muharrem Kılbıyık, Mustafa Erbaş, Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş, Fen İşleri Müdürü Hüseyin Öztürk ve Yol ve Asfalt Birim Sorumlusu Kubilay Akın katıldı.

Editör: Haber Merkezi