BELEDİYE ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ
 
 Afyonkarahisar Belediyesi tarafından kurulacak Kent Müzesi çalışmaları dolayısıyla Afyon Kocatepe Üniversitesi tarafından hazırlanan 13 proje için daha protokol imzalandı.
 
       Afyonkarahisar Belediyesi ile Afyon Kocatepe Üniversitesi işbirliğinde hazırlanan Kent Müzesi senaryo çalışmaları için oluşturulan 24 projenin 11 tamamlanmıştı. Kalan 13 proje içinde Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak arasında imzalandı.
 
          2017 yılı Mart ayı sonuna doğru projelerin tamamlanması beklenirken ilk etapta 500 sayfadan oluşan bir proje üniversite tarafından Belediyemize teslim edilmişti. 2017 yılında teslim edilecek proje içerisinde de Afyon Kent Müzesi Belgeseli çalışması yapılacak.  Protokol imza töreni öncesi konuşan Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Mustafa Solak; 2016 yılından bu tarafa Afyonkarahisar Belediyesi ile güzel çalışmalara imza attıklarına dikkat çekerek, şu ana kadar 11 projenin tamamlandığını kalan 13 proje için de hazırlıkların başlayacağını ifade etti.
 
ÜNİVERSİTE- BELEDİYE İŞBİRLİĞİ
 
Kent Müzesi çalışmasının Üniversite- Belediye işbirliğinin en güzel örneklemesi olduğunu söyleyen AKÜ Rektörü Mustafa Solak; “Üniversitemizin öğretim üyelerinin akademik bilgi ve berecileriyle şehrin ihtiyacını buluşturuyoruz ve belediyemizin önceliklerini dikkate alarak bunları yürürlüğe koymak için gayret ediyoruz.  Üniversite olarak şehrimize güzellik katmak, şehrin estetiğine, sanatına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz” dedi.
 
BAŞKANIMIZ BÜYÜK PROJELERE İMZA ATIYOR
 
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın şehrimizin gelişimi konusunda önemli projelere imza attığına dikkat çeken AKÜ Rektörü Mustafa Solak; “Başkanımız daha önce yerin atına alt yapı yatırım yaptı. Çok insan bunu fark etmedi,  özellikle son dönemde ise kentin güzelleşmesine, temel ihtiyaçlarına yönelik çok güzel projeleri imza altına alıyor. Başkanımıza teşekküre ediyorum.  Diğer illere de gidiyoruz ama şehrimizin giderek belli açılardan ciddi mesafe aldığını koşar adımlarla hedefe gittiğini görüyoruz” dedi.
 
“İMKAN VERMESE YAPAMAZDIK”
 
Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin kamuoyuna yönelik hizmetlerine Belediye’nin  büyük destek verdiğini ifade eden Rektör Solak; “Hastane tarafına baktığımız zaman üniversitemizin yapmayı hedef edinip de kendi yapamadığı ancak Belediye Başkanlığı’nın verdiği izin yada imzaladığı belgelerle hizmetler var. Bunların başında Lezzet Durağı Restoran’da hem hasta, hasta yakınları hem de Üniversite personeline hizmet veriliyor. Bunun yanında  Mavi Optik yada AKÜ Medikal gibi hizmetlerin hepsinin perde gerisindeki gizli kahramanı Belediye Başkanımızdır. Biz değiliz, biz sadece talepte bulunduk.  Belediye Başkanımız bize o imkanı vermese biz bunları yapmazdık. Özellikle muhtaç öğrencilerimize, muhtaç hasta ve hasta yakınlarımıza de karınca kararınca protokol kapsamında hizmet ediyoruz. Üniversite ve Belediye Başkanlığı’nın işbirliğinde güzel çalışmaların artarak devam etmesini temenni ediyorum.” diye konuştu. 
 
“ÜNİVERSİTEMİZİN ÇOK GÜZEL KATKILARI VAR”
 
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Kent Müzesi çalışmalarına destek olan Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve ekibine teşekkür etti. Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin katkılarıyla Kent Müzesi adına mükemmel bir çalışmanın ortaya çıkacağını aktaran Başkan Burhanettin Çoban “2013 yılında Afyonkarahisar’da Kent Tarihi Müzesi oluşturma fikri belleklerimiz de yer alınca arkadaşlarımızı önce Bursa’ya sonra Samsun’a gönderdik.  Samsun’da arkadaşlarımıza söylenen bir cümle vardı; ‘İşin içerisinde üniversite olursa, destek sağlarsa ortaya mükemmel bir eser çıkar, başarılı ve örnek bir proje olur” demişlerdi. Bizde bu bilgiyi alınca Rektörümüze talebimizi ilettik, başında lider olarak yer aldı ve tüm arkadaşları seferber etti. 2 yıl boyunca da üniversitemizdeki tüm elemanların sizlerin yani çok güzel katkıları var” dedi.
 
“ARGÜMANLAR BİZİM BAŞARACAĞIMIZ İŞLER DEĞİLDİ”
 
Müze’nin içerisinde yer alacak argümanların hazırlanan projeler sayesinde zengin hale geleceğine dikkat çeken Başkan Çoban;  “Biz belki bir mimara çok güzel bir müze inşa ettirebiliriz. Ancak onun işlevi ve içerisinde yer alacak kentimizin tarihini, kültürünü sanatını vb. yansıtırken kullanılacak argümanlar bizim başaracağımız işler değildi. 13 projeye tek tek baktım müthiş bir şekilde senaryolaştırılmış, düşünülmüş konular. Şimdiden heyecanlanıyoruz. Beklediğimizden daha da ötesi gerçekleşiyor.  Emeği geçenleri tek tek kutluyorum, destek veren Rektörümüze minnet ve şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi