BAYRAMI BURUK YAŞIYORUZ
           Afyonkarahisar Valiliği tarafından Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen genel bayramlaşma töreni Taş Medrese'de gerçekleşti.
            Törene katılan misafirler, kentin kültürünü ve tarihi değerlerini yansıtan bir mekan olarak Afyonkarahisar Belediyesi tarafından restore edilen Taş Medrese'de düzenlenen bayramlaşma törenine büyük ilgi gösterdi.
Bayramlaşma töreninde Gazze'de günlerdir yaşanan insanlık dramı damgasını vurdu. Konuşmacılar, gerek Türk dünyası, gerekse İslam dünyasında yaşanan acı olayların son bulmasını temenni etti.
Bayramlaşma törenine Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Milletvekilleri Halil Ürün ve Kemalettin Yılmaz, İkmal Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez,  Belediye Başkanı Burhanettin Çoban,  Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Albay Yusuf Kenan Topçu, Emniyet Müdürü İbrahim Özel, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi partilerin il başkanları, işadamları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, daire müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.
'BAYRAM COŞKUSU KARDEŞLİK VE HUZUR GETİRSİN'
            Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, tüm Afyonkarahisarlılar'ın Ramazan Bayramını kutladı. Başkan Çoban; bayramın ülkemize, milletimize, İslam Âlemine, tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diledi.
            Başkan Çoban konuşmasında "Her ne kadar kendi topraklarımızda, kendi vatanımızda mutlu gözüküyor isek de gerek Türk dünyasındaki gerekse de İslam dünyasındaki bazı sıkıntılar  bayram sevincimizi azaltıyor. Doğu Türkistan'da, Irak'da Suriye'de yapılan zulümlerin sona ermesini ancak, bilhassa Gazze'de ki masum insanlara karşı yapılan zulmün, savaşın sona ermesini bir Belediye Başkanı olarak, bir vatandaş olarak Cenab-Allah'tan niyaz ediyorum. Nice bayramlara sağlık sıhhat, mutluluk ve birlik beraberlik içerisinde ulaşmayı temenni ediyorum" diye konuştu.
"KARDEŞLERİMİZ BÜYÜK ZULÜM VE HAKSIZLIK İÇİNDE"
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner ise Gazze'de yaşanan insanlık duramının bir an önce son bulmasını temenni etti. Vali Yusuf Güner konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Ramazan ayı bereketi ile insanlar hangi makam ve mevki de olursa olsun nefsini terbiye etme ve rabbimizi bir kez daha bilme mücadelesi yaptı. Bundan sonraki aylarda da bu nefis terbiyesini, kimseyi incitmeyerek, kimseyi kırmayarak insanlara karşı nazik ve kibar olarak yaşamımızı, el ele gönül gönüle sürdürmeye devam edeceğiz. Güzel ahlak sahibi olan insanlar, nefsi terbiye eden, Rabbine hemhal olan bu kemali kendisinde oluşturan insanlardır. Maalesef dünya bir çılgınlığın delaletini içinde barındırıyor. Gerek Müslüman, gerekse de Türk dünyasında yaşayan kardeşlerimizin büyük bir zulüm ve haksızlık içerisinde olduğunu görüyoruz.
Adeta insanlık tabiri caiz ise sahip olduğu imkan ve kabiliyeti kendini yok etmek için kullanıyor. Bu âlemdeki her şey insana hizmet etmek için yaratılmış, insanda rabbine hizmetle mükellef olmuş. Güçlülerin zalim olmadığı, zayıfların gariban olmadığı bir idraki medeniyetlerin var etmesi gerektiğini ve bu noktada çok dua etmemiz gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.
           Memleketimizin dört bir yanında, Şırnak Gabar'da, Cudi'de Tunceli dağlarında nöbet tutan kahraman Mehmetçiklerimizi ve güvenlik kuvvetlerimizi  Afyonkarahisar'dan selamlıyorum. Hangi görüşe sahip olursa olsun, bu milletin öz hamuruyla, öz mayası ile mayalanmış bütün devlet adamlarımızı ülkemize hizmet eden, milletimiz için var olan bütün siyasilerimizi, Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında selam ve saygılarımı Afyonkarahisar Valisi olarak sunuyorum. Bizim burada çok güzel bir ortamda bir arada bulunmamıza vesile olan Belediyemize ve bütün ilgililere bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Bayramlaşma törenimizin sadece bir protokol bayramlaşması değil aynı zamanda Afyonkarahisar'da yaşayan tüm kesimleri bundan sonraki bayramlaşmalarımıza ister fakir olsun, ister zengin olsun davet ettiğimizi, halkımız için burada toplandığımızı bir kez daha hatırlatmak istiyorum.
         Bundan sonraki süreçte artık sahalarda olacağım. Köylerimizde. Kasabalarımızda ve ilçelerimizde halkımızın sorunlarını dinleyeceğim ve ilgilileri talimatlandıracağım. Bizim kapımız ve gönlümüzün herkesime açık olduğunu bir kez daha ifade ediyorum.  Bizimle yapmış olduğu işbirliği ve bize sağlamış olduğu katkılardan dolayı başta Sayın Bakanımız olmak üzere milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza tüm siyasilerimize, muhtarlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.
 Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün ve Kemalettin Yılmaz'da birer konuşma yaparak Gazze'de yaşanan acı olaylardan duydukları üzüntüyü dile getirdiler. Bayramlaşma töreninin ardından ilimiz protokolü, huzurevinde bulunan yaşlılarımızı, Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan polislerimizi,  İl Jandarma Alay Komutanlığında vatani görevini yapan askerlerimizi, Devlet Hastanesi'nde yatan hastalarımızı ziyaret ederek Ramazan Bayramlarını tek tek kutladı.
Editör: Haber Merkezi