BAYRAM HUZUR İÇİNDE KUTLANIYOR

Kurban Bayramı, Afyonkarahisar'da huzur içerisinde kutlanıyor. Bayram namazında camileri dolduran vatandaşlar, bir bayrama daha kavuşmanın sevincini yaşadı. Hutbede, kardeşlik birlik ve beraberlik mesajı verildi. Bazı camilerde cemaate çıkışta baklava ikram edildi.

İmaret, Mevlevi ve Ulu camilerinde kılınan bayram namazının ardından vatandaşlar, kendi aralarında bayramlaştı. Camileri dolduran vatandaşlar, çıkışta yardımda bulundu. Ayrıca hutbede dua edilerek birlik ve beraberliğin pekiştirilmesine yönelik mesajlar verildi. Sabahın erken saatlerinden itibaren Müslümanlar, kurban ibadetini yerine getirmek için namaz sonrası kesim yerlerini doldurdu. Kurban kesenler, komşularına ve fakir vatandaşlara et dağıtarak, bayram sevincini paylaştı.

YARALANANLAR ACİL SERVİSE KOŞTU

Öte yandan Afyonkarsahisar'da bayram namazından sonra kurban keserken yaralanan kasap ve bazı vatandaşlar hastanelerin yolunu tuttu. Kurban keserken, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan onlarca kişi, hastanelerde tedavi altına alındı. Şu ana kadar 11 vatandaşın kesi yarasıyla acile başvururken, geçen yıla göre yaralanmalarda azalma olduğu öğrenildi.

Geçtiğimiz bayramlarda olduğu gibi bu bayramda da manzara değişmedi. Acil servislerde, kurban keserken kendisini yaralayan insanlara müdahale edildi. Afyonkarahisar'da bayram namazının kılınmasının ardından vatandaşlar, kurbanlarının başına gitti. Kurban kesimi sırasında birçok kaza yaşandı.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Erkan Arslan, hayvanı yere yatırmak isterken darbelerine maruz kalan, bıçağı kaydırarak vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan kişilerin acil servise başvurduğunu söyledi. Yaralılara müdahale edildiğini ifade eden Arslan, yaraların hafif olduğunu, dikiş atılarak taburcu edildiğini anlattı.

Editör: Haber Merkezi