“Bayram; barış, huzur ve kardeşlik getirsin”
 
Kurban Bayramı’nın Türkiye’ye ve tüm İslam Alemine; barış, huzur ve kardeşlik getirmesi temennisinde bulunan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, barış ve huzur için en yoğun çabayı Türkiye’nin gösterdiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çin’de gerçekleştirilen G20 zirvesinde ateşkes için tüm dünyaya çağrıda bulunduğunu hatırlattı.
 
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, tüm Müslümanların Kurban Bayramını içten duygularla tebrik ettiğini ifade etti. Kurbanın; sadakat, fedakârlık, sevgi ve vefa gibi duyguları simgelediğini vurgulayan Milletvekili Hatice Özkal; kurbanın, Hz. İsmail’in sevgi, vefa ve teslimiyeti ile Hz. İbrahim’in güven ve sadakatinin gösterdiğini aktardı. Kurbanın paylaşma ve yardımlaşma açısından da önemli olduğuna değinen Özkal, “Bu bilinçle yerine getirdiğimiz kurban ibadeti, inanların Allah’a yakınlaşmasına ve birbirleriyle dayanışmalarına bir vesile olmaktadır. Kardeşlik, dostluk, arkadaşlık gibi duygularla birlik ve beraberliğin sağlanması adına önemli bir fırsat sağlayan Kurban, komşuluk bağlarının güçlenmesi ile ihtiyaç sahiplerinin hatırlanması için bulunmaz bir fırsattır. Tüm toplum ve inanlar olarak kardeşlik bilincimizi yenileme, kardeşlik ve dostluk ile toplumsal dayanışmayı pekiştirme vesilesi olan Kurban Bayramı aynı zamanda bir gönül kazanma seferberliğidir. Küskünlerin barıştığı, dargınlıkların unutulduğu Kurbanda; ihtiyaç sahiplerinin hatırlanması, kurban etlerinin paylaşılması ile her haneye sevinç ve muhabbet taşınacaktır. Barındırdığı anlamları çok iyi kavramak ve gençlere anlatmak mecburiyetin olduğumuz kurban, ellerimizle birlikte gönüllerimizi de birbirimize açma imkanı tanımaktadır” şeklinde konuştu.
Kurban Bayramı’nın, başta Türkiye olmak üzere Müslüman alemi ve tüm dünyaya; barış, huzur, kardeşlik getirmesi temennisinde bulunan AK Parti Milletvekili Hatice Özkal, barış ve huzur için dünyada en çok mücadele eden, mazlum milletlerin hakkını en fazla savunan ülkenin Türkiye olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki gün G20 zirvesinde tüm dünyaya ateşkes çağrısında bulunduğunu hatırlatan Özkal, “Her fırsatta demokrasiden, insan haklarından dem vuran kimi ülkeler başta Orta Doğu olmak üzere Müslüman coğrafyalarında yaşanan zulüm ve kıyıma göz yumuyor. Suriye’den gelen 3 milyona yakın kardeşimizle birlikte Kurban Bayramını, dostluk ve kardeşlik içinde kutlayacağız. Kan emici bir terör örgütüne karşı kan emici bir başka örgütü destekleyen ülkelerin aksine, kardeş Suriye halkı için kısa süre içinde Cerablus bölgesini terör örgütü DAEŞ’ten temizleyen Türkiye, bölge halkına güvenlik içinde bir bayram geçirme imkanı sağlamıştır. Tüm dünya, Türkiye’nin Fırat Kalkanı operasyonundaki başarısıyla; terörle mücadelenin kararlılıkla nasıl başarıya ulaşabildiğini görmüştür. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi ‘terörizm tüm dünyayı tehdit etmektedir.’ Tüm terör örgütleriyle mücadeleyi sürdüren ülkemiz, tüm mazlum milletlerin koruyucusu olmayı sürdürecektir. Bu amaçla Cumhurbaşkanımız, Kurban Bayramı öncesi akan kanın durması amacıyla tüm dünyaya ateşkes çağrısında bulunmuştur. Kurban Bayramının, başta Müslüman coğrafyası olmak üzere tüm dünyada akan gözyaşı ve kanın durması için bir vesile olmasını canı gönülden temenni ederim” dedi.
Bayramların birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği önemli günler olduğunu da hatırlatan Milletvekili Hatice Özkal, 15 Temmuz gecesi ve terörle mücadelede canlarını veren kahramanları minnetle andığını kaydetti. Herkesin bayramını tebrik ettiğini vurgulayan Özkal sözlerini şöyle tamamladı, “vatan hainlerinin darbe girişi sırasından bir an olsun tereddüt etmeden şahadete yürüyen şehit vatandaşlarımız ile terörle mücadele kahramanı asker ve polis şehitlerimize vefa borcumuzu ödememizin imkanı yoktur. Şehitlerimiz rahmetle yad ediyorum. Vatandaşlarımızın; şehitlerimizin yakınları ve gazilerimizi, bayramda yalnız bırakmayacağını umut ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramlarını; bir kez daha tebrik ediyor, kurbanların; Allah katında makbul olmasını diliyorum.”
 
Editör: Haber Merkezi