BAŞKONSOLOS: "KERVİN BİZİM İÇİN BİR ONURDU"
 
                Ani ölümüyle tüm spor camiasını yasa boğan Afyon Belediyesi Yüntaş Voleybol Takımı’nın Venezuelalı oyuncusu Kervin Pinerua'nın cenazesinin ülkesine transferi için ilimize gelen Venezuela İstanbul Başkonsolosu Tatiana Lucia Zapata Bracho, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı ziyaret etti.
 
                Kervin Pinerua'nın ülkesine transferi ve defin işlemlerinin görüşüldüğü ziyarette, tüm sorumluluğu Venezuela İstanbul Başkonsolosluğu'nun aldığını belirten Başkonsolos Tatiana Lucia Zapata Bracho, buradaki işlemleri hızlı bir şekilde tamamlayıp Kervin Pinerua'nın cenazesini Venezuela'ya göndereceklerini söyledi.
 
                Kervin'in ani ölümünün Venezuela'da büyük üzüntü ile karşılandığını belirten Başkonsolos Tatiana Bracho, bütün sporcuların spor alanlarına giderek üzüntülerini dile getirdiğini ve kendisinin kaptanı olduğu voleybol ekibinin de Spor Bakanlığı'na giderek taziyede bulunduğu ifade etti. Yine bütün sporcu arkadaşlarının, ailesinin yaşadığı eve giderek başsağlığı dilediklerini aktaran Tatiana Bracho, ayrıca dünyanın her yerinden acılarını paylaşan mesajlar geldiğini kaydetti.
 
                "ÇOK ÇALIŞKAN BİR SPORCUYDU"
 
                Venezuela'da çocukların spor, müzik, sanat gibi sportif ve sosyal alanlara yönlendirilmesi adına çok önemli çalışmalar yapıldığını ve Kervin'in bunların en güzel örneklerinden biri olduğunu vurgulayan Zapata, "Kervin bizim için gerçekten bir onurdu. 25 yaşında milli takım kaptanıydı. Çok başarılı bir kaynaktan geldi ama kendisi de çok çalışkan bir sporcuydu. Merhum Başkan Hugo Chavez'in yönetime geldiğinden beri en büyük amaçlarından birisi çocukların silah tutmaları yerine spor, müzik ve sanat gibi alanlara yönlendirilmesiydi. Kervin de bunun en güzel örneklerinden bir tanesiydi" dedi.
 
                Kervin Pinerua'nın cenazesinin, Venezaula'daki havalimanında Spor Bakanı ve bütün sporcular tarafından karşılanacağını dile getiren Venezuela İstanbul Başkonsolosu Tatiana Lucia Zapata Bracho, takım arkadaşları tarafından gerçekleştirilecek buradaki uğurlamaya ise Afyonkarahisar halkının da katılabileceğini söyledi.
 
Editör: Haber Merkezi