BAŞKAN ERTÜRK, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

 

AK Parti’nin kadınlara yönelik yaptığı düzenlemelerden bahseden İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, “AK Parti kadroları; iktidarı boyunca, kadın-erkek fırsat eşitliği, kadın haklarının korunması, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kadınların istihdamıyla ilgili çok önemli yasal düzenlemeler yaptı” dedi.

 

8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınlayan İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, kadınların her zaman barış ve huzurdan yana olduğunu dile getirdi. Ertürk, “Kadınlar olarak bir kez daha ‘8 Mart Dünya Kadınlar Gününde’her alanda eşitlik istediğimizi, daha mutlu ve güvenli hayatlar özlediğimizi dile getiriyoruz. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kadınlarımız; kimi zorluklar yaşıyor, fırsat eşitsizlikleri ve ayrımcılıkla karşı karşıya kalabiliyor. Bu sorunların aşılması için biz kadınlar hep birlikte ortak bir duruş geliştirmeli ve birbirimizin hakkına, hukukuna, özgürlüklerine sahip çıkmalıyız.Biz kadınların en büyük arzusu, huzurlu, kardeşliğin ve dostluğun hakim olduğu bir ülkede hatta dünyada yaşamaktır. 4 milyonu aşan üye sayısı ile Dünya’nın en büyük kadın sivil toplum örgütlerinin başında gelen AK Parti Kadın Kolları; istediğimiz şartların oluşmasında en büyük sorumluluk ve görevin kendisine düştüğünün bilincinde hareket etmektedir” diye konuştu.

 

YASAKÇI ZİHNİYETLE MÜCADELE ETTİK

Genç kızların okumasının önüne engel teşkilat eden yasakçı zihniyetle mücadele edildiğini hatırlatan Başkan Av. Ertürk, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Girdiği her seçimde milletimizin teveccühü ile zafer kazanan AK Parti kadroları; iktidarı boyunca, kadın-erkek fırsat eşitliği, kadın haklarının korunması, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kadınların istihdamıyla ilgili çok önemli yasal düzenlemeler yaptı. Aile içi şiddetin, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetin, cinayetlerin ülkemizin gündeminden tamamen çıkması birinci önceliğimiz oldu. Genç kızlarımızın okumasının önünde engel teşkil eden yasakçı zihniyetle mücadele etti. Okullarımızda, kamu dairelerimizde ve TBMM’sinde artık kadınlarımız tercihlerinden ötürü ayrımcılığa maruz kalmıyor.”

 

KADINLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ

Kadınların aktif siyasette yer almasının önemine değinen İl Kadın Kolları Başkanı Ertürk, “Eğitim imkânlarını artırarak, ekonomik yaşamdaki konumlarımızı güçlendirerek, siyasette aktif katılım sağlayarak ve kadına yönelik şiddeti engelleyerek; adalet ve eşdeğerliği sağlayarak toplumsal mutluluğu yakalayacağımıza inanıyoruz.Bilim, siyaset, eğitim, kültür sanat, spor ve iş dünyasında büyük başarılara imza atmış, ülkemizde ve yurt dışında adından saygıyla söz edilen kadınlarımızla hepimiz gurur duyuyoruz. Geçmişimizde rolü büyük olan kadınlarımızın, sevgiyi yüceltip, adaleti esas alarakülkemizin geleceğine de damga vuracağına tüm kalbim ile inanıyor; 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutluyorum” dedi. 

Editör: Haber Merkezi